Silje litt bak de beste i Holmenkollen

ER MED: Silje Opseth fikk et brukbart resultat i Holmenkollen lørdag.

ER MED: Silje Opseth fikk et brukbart resultat i Holmenkollen lørdag. Foto:

Av

Holeværingen Silje Opseth kom på 17. plass i Raw Air kvalifisering i Holmenkollen lørdag. Dermed er hun klar for renn også søndag.

DEL

Maren Lundby klinket til med et kjempehopp på 133,5 meter og tok ledelsen i Raw Air etter lørdagens hoppkvalifisering i Holmenkollen.

Den ferske verdensmesteren er storfavoritt til å vinne turneringen sammenlagt, og hun skuffet ikke da hun satte utfor som siste hopper i kvalifiseringen til søndagens verdenscuprenn.

Raw Air

VM-sølvviner Katharina Althaus satte press på Bøverbru-jenta med et hopp på 127 meter, men Lundby taklet som vanlig presset til gavns. Med 133,5 meter vant hun det første Raw Air-rennet 8,6 poeng foran rivalen.

Det ble tysk også på tredjeplass. Juliane Seyfarth landet på 125 meter og endte 14,7 poeng bak Lundby.

Anna Odine Strøm ble nest beste av de norske med et svev på 114 meter. Det holdt til 14.-plass. Silje Opseth kom tre plasser bak etter et hopp på 108 meter, mens Ingebjørg Saglien Bråten landet på 91 meter og ble nummer 39 i kvalifiseringen.

Karoline Røstad fikk alt annet enn full klaff. 23-åringen landet på 81 meter, og med en 45.-plass tok hun seg ikke videre.

Vind

20 minutter forsinket på grunn av vær og vind slapp japanske Shihori Oi seg utfor bommen i Holmenkollbakken som aller første kvinne i Raw Air-historien.

Poengene fra både kvalifisering og selve rennene teller i sammendraget. For kvinnenes del avsluttes Raw Air-turneringen i Trondheim. De får enn så lenge ikke delta i skiflyging og hopper derfor ikke i Vikersundbakken.

(©NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags