Anders Jacobsen: – Jeg har kjørt for fort hele livet, og er ikke stolt av det

Anders Jacobsen.

Anders Jacobsen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

For ganske nøyaktig ett år siden mistet skihopper Anders Jacobsen førerkortet etter å ha blitt knepet i å ha kjørt litt for fort litt for mange ganger. Nå stiller han opp for Statens vegvesen.

DEL

– Jeg har kjørt for fort hele livet mitt – og er ikke stolt av det, sier Jacobsen i invitasjonen til lanseringen for et samarbeid mellom vegvesenet og Lillehammer 2015.

Lanseringen skjer på Lillehammer i ettermiddag.

– Forbilder feiler

Det var i august i fjor at Jacobsen kjørte på seg to prikker på fylkesvei 241. Han kjørte da 64 kilometer i timen i 50-grensen. Dermed ble antall prikker for mange, og Jacobsen mistet førerkortet.

– Å kjøre for fort er ikke et eksempel til etterlevelse, det er klart. Mitt tilfelle er beviset på at også forbilder feiler. Jeg håper folk ser det, og at de kan kjenne seg igjen – det er fort gjort å komme litt over fartsgrensen, sa Jacobsen til Ringerikes Blad den gang.

I et svært åpenhjertig intervju med Ringerikes Blad i februar - bare dager før han fikk igjen lappen, fortalte han hvorden livet uten hadde vært svært tungvint.

Trafikksikkerhet

I dag intervjues Jacobsen av Pål Gordon Nilsen. Vegvesenet og Lillehammer 2016 (som arrangerer Ungdoms-OL i 2016) samarbeider om å få ut trafikksikkerhetsbudskapet.

– Det som kanskjer er det aller viktigste med Ungdoms-OL er å skape gode rollemodeller, både på og utenfor idrettsbanen. Jeg håper at samarbeidet med Statens vegvesen kan bidra til at flere ungdommer blir gode forbilder i trafikken, sier Tomas Holmestad, administrerende direktør i Lillehammer 2016.

Eget selskap og reality

Jacobsen etablerte i vår et enkeltpersonsforetak med salg av foredragstjenester og medieoppdrag etter å ha lagt hoppskiene på hylla i april i år.

LES OGSÅ: Dette er beviset på Anders Jacobsens første seier

PS! Denne høsten dukker Jacobsen opp på fjernsynsskjemene i TV2-programmet "Best av de beste".

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags