Den særdeles vellykkede innsamlingsaksjonen er dermed avsluttet.

- Det totale beløpet for båten med utstyr er på 577.600 kroner. Da er det båt, henger, tak, lyskastere, varmesøkende kamera og en 150-hesters Evinrude, sier leder for vannredningsgruppen Thor Blyberg Endrerud.

Gode og gavemilde givere

Aller først ute med å gi til innsamlingsaksjonen for en ny redningsbåt var Ivar Gunnar Lia i Buen-Hytte på Tyristrand som ga 10.000 kroner i slutten av september:

– Med så mye vann som vi har her i distriktet, er vannredningsgruppa til Ringerike Røde Kors nødt til å ha en båt, sa Lia og oppfordret byggebransjen på Ringerike til å gi en skjerv.

Deretter strømmet det på med bidrag, både store og små.

Den aller største bidraget var det Egils Minnefond som tro til med: utrolige 430.000 kroner.

– Nå som redningsbåten snart kommer på plass, tror jeg vi kan føle oss trygge på Tyrifjorden og Steinsfjorden, sa Peter Dybfest.

Med tanke på at distriktet vårt inneholder til sammen 152,5 kvadratkilometer med vann fordelt på Tyrifjorden og Steinsfjorden, i tillegg til elvene og Sperillen, er behovet for en profesjonelt utstyrt redningsbåt så absolutt til stede.

Båten kommer før jul

I tillegg til de allerede nevnte giverne har også disse gitt til innsamlingsaksjonen:

– AKA med Hallvar Thoresen har gitt alt utstyret som skal være i båten: Båre, spjelkeutstyr, førstehjelpsutstyr, hjertestarter, redningsdrakter og redningsvester, på til sammen 54.300 kroner. Eiendomsservice Ringerike har gitt 10.000 kroner, Veidekke har gitt 10.00 kroner, Tronrud Bygg har gitt 20.000 kroner, Veme Bil har gitt 10.000 kroner, Lions Tyristrand har gitt 8.000 kroner, Blue Merlin har gitt 1.600 kroner og Nakkerud ungdomslag har gitt 500 kroner.

– I tillegg har bloggeren Michael Angeles i Oslo med bloggnavnet akan 13 gitt overskuddet fra T-skjorte salget i forbindelse med Utøya på 22.500 kroner. Vi må jo også ha førerkort for å dra hengeren, så Team Hønefoss Trafikkskole gir oss opplæring for åtte slike førerkort, verdt 32.000 kroner. Det var en veldig fin gave, sier Blyberg Endrerud, som rett og slett er overveldet av all støtte.

80.000 kroner kommer fra Sparebankstiftelsen Ringerike, og disse pengen skal gå til redningsutstyr til bruk på elvene.