Gå til sidens hovedinnhold

Noen raskere enn Joakim?

Artikkelen er over 5 år gammel

Joakim Johannessen fra Hole har virkelig fått testet fingerferdighetene i helgen. Selv om konkurranse ble tøff, har deltakelsen i EM i Rubiks kube mersmak. Nå vil han bli best.

Fredag reiste Joakim Johannessen (12) og pappa Yngve Johannessen til Praha, Tsjekkia.

Yngstemann har siden jul trent ferdighetene med Rubiks kube, og ville gjerne måle krefter mot de beste i sommerens EM, som gikk av stabelen i helgen.

Før du leser videre, er det verdt å nevne at konkurransen ikke har aldersklasser...

Fersk, men lovende

Joakim deltok i klassene: 2x2x2, Rubiks Kube(3x3x3) og Pyraminx(Pyramideformet).

– Han er relativt fersk, og dette er første konkurranse han deltar i, så det er stort å få være med i EM, selv om idretten er ganske liten, forteller pappa Yngve på Facebook.

– Det er 525 deltakere, fra 43 forskjellige land, og de beste i verden er med og konkurrerer i samme klassene som Joakim.

– Fortell litt om opplevelsen?

– Vi reiste ned kun for å delta, men har gjort litt sightseeing, blant annet på Segway til borgen og den store katedralen i Praha. Det var gøy, forteller Johannessen-gutta.

– Er dere fornøyd med resultatene?

– Joakim er veldig fornøyd med 2x2x2 tidene sine (5,73 i snitt, og beste tid på 4,39), og veldig fornøyd med den ene offisielle tiden på 3x3x3(16 sekunder, med snitt på ca. 27 sekunder), men litt skuffet over snittet, som er det som teller, og som gjorde at han ikke gikk videre.

– Pyraminx var han ikke fornøyd med, med snitt på ca. 10,5 sekunder, og beste tid på ca. 8,3.

Hvis du har en Rubiks kube - forsøk gjerne å matche tidene til Joakim!

Vil bli bedre

– Dette har gitt mersmak, skjønner jeg?

– Til neste år så vil han trene til å bli bedre i samtlige klasser, samt delta i 4x4x4 og 5x5x5 også.

– Målet nå er å bare bli bedre, og delta på regionale og nasjonalt mesterskap i Norge, samt andre konkurranser som vi finner i nærheten.

–Det var gøy å se de beste i verden, og vi håper å nærme oss disse gutta til neste år. Joakim trener 1-3 timer per dag, og må fortsette det for å klare dette målet.

Pappa Yngve forklarer at det både er talent og treningsvilje som ligger bak sønnens "form".

– Alt i alt var dette en veldig spennende og lærerik opplevelse, avslutter far og sønn, før det bærer ut i byen for mer sightseeing og ferieliv.

I videoen under får du et glimt av hva unggutten fra Hole er i stand til. Lyst til å prøve selv?

 

Kommentarer til denne saken