VG på lederplass: Etterlatte og pårørendes behov veier tyngst

VG mener det er beklagelig at Regjeringen har snudd, og går naboene i møte i Sørbråten-striden. Illustrasjon: Jonas Dahlberg

VG mener det er beklagelig at Regjeringen har snudd, og går naboene i møte i Sørbråten-striden. Illustrasjon: Jonas Dahlberg

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Avisen mener det er beklagelig at Regjeringen har snudd ved å tilby naboene å endre utformingen av minnesmerket på Sørbråten.

"Vi mener Regjeringens snuoperasjon er beklagelig. Både fordi den setter et grundig gjennomarbeidet prosjekt i spill, fordi en avlysning også får konsekvenser for det parallelle kunstverket i Regjeringskvartalet som er planlagt realisert av masse fra Sørbråten, men mest av alt fordi det ytterligere utsetter vår tids viktigste minnesmerke", skriver VG i dagens leder.

Avisen har "den største forståelse" for Utøya-naboene som ikke ønsker minnesmerket på Sørbråten. 

"Tragediens omfang ville vært forferdelig mye større om ikke den uselviske lokalbefolkningen hadde reagert så kontant", står det om innsatsen deres 22. juli 2011.

Men, konkluderer avisen, de etterlatte og pårørendes behov veier tyngst.

Dette er ikke første gang VG på lederplass tar til orde for at minnesmerket må komme på plass. I april mente avisen at det måtte settes strek for Sørbråten-debatten, og konkluderte med at et minnesmerke nær Utøya vil være en del av nasjonens lindringsprosess.

Også Ringerikes Blad har omtalt Sørbråten-saken på lederplass flere ganger:

Mer om Sørbråten-saken:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken