Gå til sidens hovedinnhold

Dahlberg håper på å få fullføre

Artikkelen er over 5 år gammel

Kunstner Jonas Dahlberg håper han får fullføre arbeidet med 22. juli-minnestedene etter at regjeringen har tilbudt Sørbråten-naboene å droppe det omstridte minnesmerket der.

– Jeg er svært takknemlig for å nå i snart tre år ha fått muligheten til å arbeide med de nasjonale minnestedene, og for tilliten fra berørte og overlevende hvis representanter var med på å velge ut forslaget til minnested, skriver Dahlberg i en epost til NRK.

– Jeg håper å få fortsatt tillit til å gjennomføre arbeidet med minnestedene i både Hole og Oslo. Arbeidet i seg selv og menneskene jeg har møtt, har forandret mitt liv for alltid, skriver han videre.

Regjeringen har tilbudt Sørbråten-naboene et forlik som innebærer at det opprettes et nytt kunstverk der Dahlbergs verk «Memory Wound» skulle stå. Dermed går Utøya-naboenes søksmål mot staten sin gang. Kjernen i søksmålet fra naboene er plasseringen, ikke hvordan minnesmerket skal se ut.

Dahlberg vant konkurransen om utforming av minnestedene i regjeringskvartalet og ved Utøya i februar 2014. Tidligere denne måneden ble han informert om at regjeringen var villig til å forkaste minnesmerket på Sørbråten.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.