Gå til sidens hovedinnhold

Staten mener loven er fulgt for Utøya-minnesmerke

Artikkelen er over 4 år gammel

Staten forstår at naboene til Utøya opplever et minnesmerke ved Sørbråten som en belastning, men mener det ikke bryter naboloven, skriver regjeringsadvokaten i sitt tilsvar til søksmålet.

I tilsvaret sendt til Ringerike tingrett legger Regjeringsadvokaten ned påstand om at staten frifinnes og også tilkjennes sakskostnader.

– Staten har forståelse for at det kan oppleves som en belastning for dem som daglig lever med minnene etter 22. juli-terroren, at det skal etableres et nasjonalt minnested etter hendelsene i deres nærmiljø. Staten mener likevel at forbudet i nabolovens §2 ikke vil bli overtrådt ved etableringen av det nasjonale minnesmerket, skriver advokat Anders F. Wilhelmsen hos Regjeringsadvokaten.

Valget av minnesmerke på Sørbråten, nær Utøya, har falt på «Memory Wound» av den svenske kunstneren Jonas Dahlberg.

Så sent som i forrige uke kom staten med forslag til naboene om at minnesmerket kunne få en ny utforming, men at stedsvalget ikke ble endret. Dette ble avvist.

I tilsvaret til søksmålet understreker Regjeringsadvokaten at forlikstilbudet om å gå i forhandlinger om utforming inntil videre står ved lag.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken