Gå til sidens hovedinnhold

Hole stoppet Sørbråten-behandling

Artikkelen er over 4 år gammel

Hole kommune har stoppet byggesaksbehandlingen for minnesmerket etter 22. juli 2011 på Sørbråten.

Kommunalsjef Heming Herdlevær opplyser at behandlingen er midlertidig stoppet av to grunner.

– Søknaden er ikke i henhold til reguleringsplanen for området. Det er blant annet søkt om anleggsvei ute i vannet, og det er ikke regulert, sier Herdlevær.

Riktig under rettssak?

Den andre grunnen er at kommunen er usikker på hvilken innvirkning rettssaken har på kommunens behandling av byggesøknaden.

– Er det riktig av oss å behandle den, når det pågår en rettssak som vil ende opp med at det enten blir eller ikke blir et minnesmerke? sier han.

– Har kommunen bestemt seg for ikke å behandle byggesaken før dom er rettskraftig?

– Det avhenger av hvilken tilbakemelding vi får fra staten. Vi må ta stilling til den når den kommer, sier kommunalsjef Heming Herdlevær.

LES OGSÅ: Bernt Stokstad: Minnesmerket vil ikke hjelpe oss å takle sorgen

To og et halvt år

Maria Holtane Berge og Anne-Gry Ruud i Utstranda Velforening mener nå at det vil være fornuftig å finne en annen plassering av minnestedet, hvis det fortsatt haster med å få på plass et minnested i Hole.

De mener at byggingen av minnesmerket kan bli utsatt med over 2,5 år. Så lang tid kan en rettsbehandling opp til Høyesterett ta.

– Vi er glade for at Hole kommune tar ansvaret og stopper søknaden, og sørger for at det ikke blir gjort uopprettelig skade, sier Anne-Gry Ruud, styremedlem i Utstranda velforening, til NTB.

Naboene på Utstranda trekker staten for retten 25. april for å få stanset planene om oppføring av minnestedet etter 22. juli på Sørbråten.

Minnestedet på Sørbråten skulle etter planen stå ferdig i sommer, men Utøya-naboenes protester har ført til at prosessen er blitt kraftig forsinket.

LES OGSÅ: Naboene avviser kompromiss om Utøya-minne

Kommentarer til denne saken