AUF reagerer på Frps Sørbråten-nei: – Uansvarlig av Frp

AUF-leder Mani Hussaini, her på Utøya, mener det er uansvarlig av Frp å be regjeringen droppe Sørbråten.

AUF-leder Mani Hussaini, her på Utøya, mener det er uansvarlig av Frp å be regjeringen droppe Sørbråten. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

AUF-leder Mani Hussaini mener det er uansvarlig av Fremskrittspartiet å si nei til det planlagte minnesmerket for 22. juli-angrepet på Sørbråten.

DEL

– Dette er et veldig lite gjennomtenkt vedtak fra Frps landsmøte. De berørte og pårørende etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya 22. juli 2011 har lenge levd med en stor usikkerhet og ekstra belastning på grunn av at det har tatt lang tid å lande prosessen med å etablere et nasjonalt minnesmerke, sier Hussaini i en pressemelding.

Fremskrittspartiet vedtok på helgens landsmøte å si nei til det planlagte minnesmerket som regjeringen i mars besluttet at skal oppføres på Sørbråten i 2017. Forslaget ble fremmet av Buskerud Frp, og resolusjonskomiteens begrunnelse vektla behovet for å respektere beboerne i området.

AUF-lederen mener på sin side at det er uansvarlig av Frps landsmøte å gå imot regjeringens beslutning om å etablere minnesmerket.

– Vi mener det er uansvarlig, uprofesjonelt og uklokt av et regjeringsparti å be om at denne prosessen nok en gang skal gjenåpnes. Det er viktig å prøve alle muligheter for å finne en løsning alle kan godta, men nå har regjeringen fattet et vedtak og vi ber innstendig om at dette blir respektert, sier Hussaini. (©NTB)

Søksmål-støtte avgjøres i kveld

Naboene har varslet søksmål mot beslutningen.

I kveld behandler kommunestyret i Hole saken om kommunal støtte til søksmålet.

I formannskapet støttet Hole Frp at kommunen skal bevilge penger til Utstranda vels rettssak mot staten.

Les mer om den politiske striden:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.