Mormor ble imponert da Samuel Matheo viste hva han hadde lært i barnehagen

Når vårsola titter fram, gjør søppelet som har ligget skjult under snøen det samme.

Når vårsola titter fram, gjør søppelet som har ligget skjult under snøen det samme. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi har alle et ansvar for å rydde opp etter oss. Men når det ikke skjer, kan vi være glade for at Samuel Matheo på fem og et halvt år bruker det han har lært i barnehagen.

DEL

– Jeg ble så imponert over et av mine barnebarn, Samuel Matheo, da vi gikk tur i vårsola på søndag, forteller Mai Liss Henriksen fra Hønefoss til Ringerikes Blad.

Våropprydding

For etter å ha gått og kikket på søppel i veikanten, noe det var masse av, startet han å rydde opp. Helt på egen hånd.

– Han strakte seg under lekestativet på Ullerål skole, og samlet møysommelig opp rubbel og bit, etter først å ha sjekket hvor søppelkassene var, sier Henriksen.

– Han kastet også hundebæsjposer i søppelkassene.

Mens han ryddet opp gikk skravla. Og da kom forklaringen.

– Mormor, du skjønner jeg har vært Rusken i barnehagen. Vi ryddet søppel og da fikk jeg matboks og drikkeflaske, skal Samuel Matheo ha sagt.

Alle bør tenke som Samuel Matheo (5,5), mener mormor Mai Liss Henriksen.

Alle bør tenke som Samuel Matheo (5,5), mener mormor Mai Liss Henriksen. Foto:

Og det var ikke alt. Han syntes steinene lå litt rotete til, og for å gjøre det ekstra fint rundt seg, la han steinene i en fin og ryddig formasjon. Snakk om å gjøre seg flid med arbeidet!

Noe å lære for andre?

Mormoren legger ikke skjul på hvor stolt hun er av sitt barnebarn.

– Jeg ga han mye kred og sa jeg skulle fortelle til alle jeg så hvor dyktig han var til å rydde. Og som jeg ønsker at Samuel skal gjøre, holder mormor ord, sier hun avslutningsvis.

Samuel Matheo gikk søndagstur sammen med mormor Mai Liss Henriksen da han plutselig fikk nok av alt søppelet som lå og fløt i veikanten ved Ullerål skole i Hønefoss.

Samuel Matheo gikk søndagstur sammen med mormor Mai Liss Henriksen da han plutselig fikk nok av alt søppelet som lå og fløt i veikanten ved Ullerål skole i Hønefoss. Foto:

Artikkeltags