Det ble rett og slett en folkefest på skinner. Der det ikke gjorde noen ting om det kom ei lita skur, for både publikum og sola skinte likevel.

Spennende

– Det mest spennende er om alt stemmer, sa koordinator Jan Helge Østlund som ventet spent sammen med en like spent ordfører Kjell B. Hansen på perrongen på et litt forsinket tok.

Veterankortesje

Det hadde nemlig kjørt saktetog sammen med venteranbilkortesje fra Veme, og sikret seg glitrende glis til direktesendingene.

Men så kom det. Endelig. Og både koordinator Østlund og reiselivskoordinator Mette Stenersen kunne glede seg over at alt stemte, og mente senere onsdag kveld at så mange som 15.000 var innom stasjonen.

Flashmob

For her spilte Drolsum Stasjon på sekundet akkurat når de skulle, og hundrevis av dansere hadde rigget seg for en flashmob som tok pusten fra både publikum på perrongen og et nysgjerrig NRK-crew og teknikere inne på toget.

 

Der styrte produser Stig Karlsen regien med fast hånd og inne i hjertet av sommertoget var det ingen avslappet og bedagelig stemning.

Da vi fikk lov til å stikke nesa innom, avsluttet de akkurat programmet minutt for minutt, og var langt inn i planleggingen av de øvrige programmene som skulle på lufta senere på kvelden.

Stig Karlsen var forsiktig med å røpe innholdet, fordi det rett og slett skapes helt fram til sendestart.

Stunt fra NRK

Og på vårt spørsmål om hvem som skulle guide rundt i distriktet, svarte han at det var basert helt på tilfeldigheter. Fordi det er slik man lager ekte TV.

 

På stasjonen myldret det av liv. Det var nesten vanskelig å ta seg fram i folkemylderet.

På spørsmål om hvor mange som hadde møtt fram, svarte ordfører Hansen ganske kvikt til reporteren fra NRK:

– Jeg anslår det til flere tusen. Og siden jeg bare ser på det ene øyet, kan du gange med to.

 

Grunn til å rose

Ros til arrangører. Fordi dette gikk på helt riktig spor. Både med utvalg av boder og tilbydere, av underholdning og av folkeliv og glede.

LES OGSÅ: – Vi gleder oss så mye til det begynner for fullt

Skikkelig løft

Både alle de dyktige underholderne og artistene på scenen, driftige utstillere og matprodusenter, og ikke minst, hele byen og distriktet rundt.

Du verden, hvor vi kan lage fest!

LES OGSÅ: Sommertoget er her!