Solgte 66.000 hamburgere og 50.000 pølser

Innehaver Morten Halstensen (54) har drevet ?Garntangen siden han var 19 år. ?

Innehaver Morten Halstensen (54) har drevet ?Garntangen siden han var 19 år. ? Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

I fjor var 60.000 kunder innom på Garntangen. Det endte med en omsetning på hele 11 millioner kroner.

DEL

Tenk deg en rad med pølser som strekker seg fra Hønefoss til Oppdal. Det er like mange pølser som Morten Halstensen har solgt over luken på Garntangen i Hole siden han overtok gatekjøkkenet som 19-åring.

Ikke rart han ble utnevnt til «Århundrets pølseselger» av Leiv Vidar.

Det er også få gatekjøkken som kan varte opp med samme salgsvolum som Garntangen:

I fjor åt 60.000 kunder utrolige 66.629 hamburgere og 50.489 pølser fra Leiv Vidar.

I tillegg slikket de mange daglige gjestene i seg 26.259 softis og drakk blant annet 12.181 milkshakes og 60.419 halvlitere med brus i fjor.

Softis året rundt

– Vi selger softis selv når det snør ute, smiler Halstensen, som har tilbrakt hele yrkeslivet sitt på Garntangen etter at han begynte i sommerjobb hos daværende innehaver Ingeborg Elvigen som 17-åring.

Gatekjøkkenet i Hole har blitt en mangeårig institusjon og en høyst nødvendig stopp for alt fra håndverkerne som strømmer til ved lunsjtider til grinete unger i baksetet som blidgjøres med en softis.

Hurtighet uten kaos

– Vi har åpent fra tidlig til sent, sju dager i uken året rundt. Vi har hele tiden fokus på at når folk stopper, skal de ha mat fort, sier Halstensen, som har gjennomført en organisering av arbeidet bak disken som gjør at mat og drikke serveres med imponerende hurtighet selv om den lages etter at kunden bestiller den.

Utenfor luken denne fredags formiddagen nærmer det seg lunsjtid og det danner seg kø.

På kjøkkenet flipper Vilde Lantz (snart 16) hamburgere på grillen med hurtig presisjon. Akkurat som moren hennes gjorde da hun var skolejente.

På det mest hektiske er det tre som lager mat på kjøkkenet. Med sommervikarer er det til sammen 20 ansatte.

– Vi har innarbeidet veldig gode rutiner. Det skal gå fort uten at det blir kaos, sier Halstensen, som nå har kjøpt tomten gatekjøkkenet står på og flyttet inn i bolighuset ved siden av.

Artikkeltags