De to jentene er engasjert i skolen sin. En skole de synes er fin og hvor de trives, men i det siste synes de det har blitt altfor mange skriblerier på veggene og lekeapparatene ved skolen. Stygge ord og tegninger av nakne damer har nemlig dukket opp flere steder på Hønefoss skole.

Ble sint

Skedsmo og Svenstad synes det har blitt mer og mer tagging det siste året.

- En dag var det kommet flere tegninger og stygge ord. Da ble jeg så sint at jeg nesten begynte å skrike. Dette blir så dumt. De som holder på med dette tullet må slutte, sier Skedsmo.

Jentene tror at de som står bak gjør dette for å tøffe seg og ødelegge for skolen.

Svenstad er også lei nå.

- De tagger på veggene, særlig ved lokalene til Voksenopplæringen, og på lekeapparatene. Dette er ikke noe pent. På en vegg her på skolen var det noen som brukte mange timer på å male en hund. Til og med der er det noen som har skrevet stygge ord. Også er det så unødvendig å skrive de stygge ordene så stort at 1. og 2. klassinger kan lese dem. De som gjør dette bør tenke seg om, sier Svenstad.

Skrev brev

Så engasjert var de to elevene at de skrev et brev til Ringerikes Blad.

- Jeg var så lei av alt dette at jeg snakket med læreren min og så bestemte jeg meg for å skrive et brev, legger Svenstad til.

Både klatrestativet, basketballkurvene og hytta som står i skolegården har fått gjennomgå som en følge av pøbelstrekene. Jentene ble også triste da to fine blomsterpotter som sto utenfor skolen ble knust.

Elevene håper nå at de som driver med pøbelstreker slutter med en eneste gang og lar skolen være i fred. De vet ikke hvem som står bak, men har tenkt på å kontakte politiet dersom det ikke blir bedre.

Rektor Kari Helleseter er glad for at hun har elever som er opptatt av skolen og vil at det skal være fint på området.

Helleseter opplyser at de særlig i høst merket mye til tagging og litt hærverk på skolen.

- Det har nok blitt mer av det i det siste. Vi fant ut hvem noen av dem som gjorde det var. De må gjøre opp for seg ved å male over skribleriene. Vi ligger midt i sentrum og brukes mye på kveldstid og i helgene. Det er fint at folk bruker skolen vår, men ikke til noe sånt. Vi har snakket med politiet som lar patruljer svinge bortom, sier rektoren.