Slik kan det bli overnatting på Ringkollstua

Nybygget er tegnet i samme stil som Ringkollstua og skal gli godt inn i terrenget.  Skisse: Sivilarkitekt Sverre Moe

Nybygget er tegnet i samme stil som Ringkollstua og skal gli godt inn i terrenget. Skisse: Sivilarkitekt Sverre Moe

Artikkelen er over 9 år gammel

Nye skisser gir 40 sengeplasser i et to etasjers nybygg.

DEL

Sivilarkitekt Sverre Moe har laget skisser for en Ringkollstue med overnattingstilbud.

Styret for Ringkollstua AS er enige om at bygging av overnattingshytter ikke er aktuelt. Et bygg må reises i nært fellesskap med dagens stue.

- Ser muligheter

Moe har tegnet et nybygg med 40 sengeplasser i 20 rom over to etasjer. Daglig leder Rolf G. Bråthen ser absolutt muligheter innenfor den nye Markaloven.

- Skissene er primært laget for et møte med departementet som en del av vårt innspill for å få utvidet tomta, sier Bråthen.

Kapital

Ringkollstua AS håper at Miljøverndepartementet trekker tilbake innsigelsen mot utvidelse av tomta som stua står på. Tomta er bygslet; staten eier grunnen, mens Direktoratet for naturforvaltning forvalter den.

- Det første målet vårt er å få drift, og så vil vi jobbe videre med å få bygd et bygg til. Vi håper absolutt at skissen kan få flere interessenter på banen, sier Bråthen.

Han tror problemet blir å skaffe kapital til å reise nybygget.

Raskt svar

Noe møte med departementet er ikke berammet ennå etter ordfører Kjell B. Hansens initiativ, men Bråthen gir miljøvernminister Erik Solheim honnør for at han har gitt rask tilbakemelding til kommunen. 250.000 kroner i statstilskudd er sikret også i år.

- Statsråden er positiv i denne saken, synes Bråthen.

- Hvordan tolker du at så få av eierne møtte opp på generalforsamlingen?

- Det er nok litt gal årstid å ha generalforsamling på; det var fint vær, og det har heller ikke skjedd noe spesielt, sier Bråthen.

I fjor var det stort oppmøte på generalforsamlingen, men da gikk det rykter om at hele styret ville kaste kortene etter at Kleivstua-planene strandet.

Arbeidsmarkedsbedriften Menova er tenkt å være en samarbeidspartner for en ny driver av Ringkollstua. Med i fremtidsplanene er turstier, som kan gjøre det mulig å gå i lakksko til Ringkolltoppen.

Artikkeltags