Gå til sidens hovedinnhold

– Klipp hekken!

Artikkelen er over 6 år gammel

Trygg Trafikk oppfordrer alle til å gjøre skoleveien tryggere.

Nå som skolestart nærmer seg, oppfordrer Trygg Trafikk alle som bor langs trafikkerte veier å klippe hekker og busker som kan forhindre egen og andres sikt.

– Vegetasjon som hindrer sikt kan skape farlige situasjoner i trafikken. Om noen dager starter ungene på skolen igjen, og vi ønsker at flest mulig skal gå eller sykle, sier Anne Marit Jordheim, fra Trygg Trafikk Buskerud.

Økt utfordring

Høye, tette busker og greiner som henger ut i veikryss er en økende utfordring nå i sommermånedene.

– Når du står fire meter inn i avkjørselen din skal du ha minst 20 meter fri sikt i hver retning langs gang- og sykkelveien. Hekk og gjerde skal heller ikke være høyere enn 50 centimeter ved avkjørselen din, fortsetter Jordheim.

Trygg skolevei

Rektor ved Veien skole, Bente Tandberg, sier de er veldig fornøyd med deres sikre skolevei.

– Ved bussplassen står det alltid en lærer som følger de yngste elevene opp til skoleområdet. Ingen utkjørsler krysser gangveien fra busstoppet, så vi er heldige som har en trygg skolevei.

Hun er opptatt av at elevene lærer hvordan man oppfører seg i trafikken.

– Alle 1.-klassinger får et hefte om trafikk, i tillegg har vi sykkelprøve for 4.-klassinger som blir deres inngangsbillett for å kunne sykle til skolen. Vi deler et ansvar sammen med foreldrene om å lære barna trafikkreglene, sier Tandberg.

Veiloven

Å sørge for fri sikt langs veiene er så viktig at ansvarsforholdene er nedfelt i veiloven. Trygg Trafikk håper alle bidrar til fellesskapet.

– Det er du som bor langs veien som er ansvarlig for å klippe hekk og busker på eiendommen din slik at det er god sikt ved veikryss og ved avkjørselen, avslutter Jordheim.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.