Gå til sidens hovedinnhold

Næringsministeren og NHO-sjefen gjester stor skogkonferanse på Sundvollen

Artikkelen er over 3 år gammel

Viken skog har fått en rekke kjente navn til konferansen «Tømmer og marked» på Sundvolden hotel. Det ventes 500 deltakere.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) skal åpne konferansen. Administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO er også en av innlederne på konferansen, som arrangeres for tredje år på rad.

– Dette er årets viktigste møteplass for alle som er opptatt av skog og næringsutvikling. I år bruker vi den nye kongresshallen på Sundvolden hotell og regner med 500 deltakere, sier kommunikasjonsleder Linda Camilla Strømsod i Viken skog, som er arrangør.

Folk fra næringslivet, politikere og ikke minst skogeiere inviteres til å delta. Datoen er torsdag 8. februar.

Rammebetingelser

– Skognæringen er en sentral del av det grønne skiftet, og en viktig næring som står for stor verdiskaping i Norge. Vi er opptatt av å sette dette på agendaen, sier Strømsod, som oppfordrer spesielt lokale skogeiere og næringslivsinteresserte til å melde seg på.

Krav om bedre rammebetingelser for næringslivet er tema når NHO-sjef Kristin Skogen Lund går på talerstolen like etter næringsministeren.

LES OGSÅ: Sist Torbjørn Røe Isaksen besøkte Ringerike, var han kunnskapsminister og fikk tegninger fra barna i Almemoen FUS barnehage

Konsernsjef i Statkraft, Christian Rynning-Tønnesen, skal snakke om bioenergi. Statkraft bygger opp biodrivstoffproduksjon på Tofte i Hurum sammen med svenske Södra.

Andre innledere er administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge, konsernsjef Jens Ulltveit-Moe i Umoe og konsernsjef Lars Sperre i Norske Skog. For å nevne noen.

– Veien videre for Norske skog er noe som opptar mange, sier Strømsod, som er fornøyd med å ha fått så mange aktuelle og kjente innledere til konferansen.

LES OGSÅ: Rekordhøy tømmerhogst i 2017 

Hogstmaskiner på hotellet

Skogen kan brukes til så mangt: Professor Margareth Øverland ved NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) skal snakke om «Foods of Norway» – et forskningssenter som bruker ny teknologi for å lage dyrefôr av biomasse.

For å understreke at denne februardagen står i skogens tegn, vil Viken skog vise fram moderne hogstmaskiner utenfor konferansehallen. Showskolen i Hønefoss skal stå for de kulturelle innslagene.

– Det blir korte, spissede innlegg og god tid til mingling, lover Strømsod.

Les også

Viken skog med historisk økning i massevirkeprisene

 

Kommentarer til denne saken