Gå til sidens hovedinnhold

Skogbrann på Kongsberg

Artikkelen er over 3 år gammel

Tre helikoptre er satt inn i slukkingsarbeidet av en skogbrann i Kongsberg mandag kveld.

Store styrker er kalt ut for å slukke brannen som spredte seg fra en hytte og til skogen, ved Grosvold sør for Kongsberg. Røyken kan ses over store deler av Kongsberg, skriver Laagendalsposten.

Kongsberg brann- og redning rykket ut til skogbrannen like etter klokka 18. Det begynte å brenne i ei hytte, og flammene har spredd seg i skogen rundt. Ingen personer er skadet.

Nødetatene er på stedet, og store styrker arbeider med å slukke brannen. Et tredje brannhelikopter ble tilkalt ca. klokka 20.15.

Lokalt brannvesen med bistand fra tankbil fra brannvesenet i Drammen, industrivern fra teknologiparken, Sivilforsvaret, politiet og en skogbranntropp er i sving for å få kontroll over flammene.

– Vi begynner å få kontroll på brannen, sier innsatsleder Jan Robin Herregaarden i Kongsberg brann- og redningstjeneste til Aftenposten mandag kveld.

Forsterkninger fra flere steder

Laagendalspostens reporter var på stedet og fortalte om en kraftig brann, og at røyken velter opp av skogen. Det er tilkalt forsterkninger fra brannvesenet i Øvre Eiker og Drammensregionen.

Det er ingen skogstjern i nærheten, som kan brukes i slukningsarbeidet. Brannvesenet har flere biler på stedet. Det er også flere tankbiler på stedet.

Jobber på spreng

Hytta som brenner ligger i ulendt terreng med adkomst fra en smal skogsbilvei. Det er spredt bebyggelse i området, med tett og knusktørr skog rundt.

– Vi vet at de jobber på spreng, og har bedt om forsterkning fra tre helikoptre. Politiet er på stedet med innsatsleder og patrulje, sier Jan Kristian Johnsrud, operasjonsleder i politiet Sør-Øst.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.