Kom deg ut på ski i helgen

Skiløyper ved Løvlia.

Skiløyper ved Løvlia. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå er det flotte forhold i distriktet.

DEL

For skifolket bør det derfor være en alle tiders mulighet til å få seg en skitur i løpet av helgen.

– Selv om det i terrenget er en del snø så blir det lite snø ut av det når vi kjører løypene med stor maskin. Snøen som er kommet er svært lett, og det er ikke «hold» i den, sier Skiforeningens løypebas på Ringkollen, Rolf Storbråten.

– Vær forsiktig på vannene. Isens kvalitet varierer, men holder man seg til de oppmerkede løypene skal man være trygg, sier Storbråten.

Ringkollen

Total snødybde i Ringkollen-området er 35-40 cm. I går ble det kjørt i Treningsrunden, videre til Løvlia, Damtjern, Langtjern, Borgersetra. Det er lite snø i terrenget, så ta det pent i utforkjøringene. Temperaturen på Ringkollen var i går minus 20.

LES OM: Vinteråpen Ringkollstua satser på mormors boller

Krokskogen

Det er fine forhold på Krokskogen. Total snødybde er 55 cm. Alle løyper fra Sollihøgda til Løvlia er kjørt opp. Sørsetra Skistue har åpent fredag, lørdag og søndag. De fineste forholdene er nå i hovedløypene mellom Kleivstua og Sollihøgda. I andre løyper er det lite snø i terrenget.

Tverrsjøstallen

Det ble kjørt scooterløyper over Myllavannet torsdag kveld, videre over Ølja, med avstikker inn til Bristol og ned til Tverrsjøstallen, med 26 minusgrader var det en kald fornøyelse for scooterfører. Eggemoen Ski hadde kjørt med løypemaskin fra Tverrsjøstallen og Flisveien. Det er ikke overvann på vannene nå. Øvrige spor i området har holdt seg godt i det kalde været. Tverrsjøstallen er åpen for servering lørdag og søndag.

Hole

Det er kjørt en runde fra Røyse skole, over til Gomnes og Hundstad og så tilbake til Røyse skole. Det er også  ei løype på nordsiden av skolen ned til Svingerud. Flotte spor.

På Storøya er det supre forhold for både skøyting og klassisk.

Vikerfjell

Løypenettet mellom Tosseviksetra, Ringerudsetra og Flaskerudsetra er kjørt opp. Snødybden er 45 centimeter og i går var det 10 minusgrader. Det er bra forhold i løypene. Over høyfjellet er det ikke kjørt løyper på grunn av snøforholdene.

Tyristrand

IF Tyristubben Skigruppe. Vi har meget fine forhold i lysløypa og ny runde om Skamarka og over til Pernillerud. Vi legger ut info på «Løyperapport Tyristubbens løypenett» på facebook.

Tranby IL

Det er brøytet til Sessrudsetera. Vi har kjørt løype opp Fremgårdsveien og opp til Trejerna.  Runden rundt ved gapahuken Sessrudsetra og runden rundt ved Tjuventjerna er kjørt opp. Bra forholdt. Husk neste Lørdag er det måneskinnstur ved gapahuken. Velkommen.

Ringkollparken

 Nå har vinteren endelig kommet til Ringerike og med en værmelding om sol ser vi frem til en ski-helg med knall forhold på Ringkollen. Vi er klar med både slalombakken, barnebakken og snowparken åpen lørdag og søndag.

Artikkeltags