Fredag kan du søke i skattelistene

Fredag blir skattelistene tilgjengelig for søk. Bildet er fra 2014-tallene.

Fredag blir skattelistene tilgjengelig for søk. Bildet er fra 2014-tallene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

217.000 skattytere i Buskerud betalt 24,4 milliarder kroner i skatt. 163.000 har fått igjen penger på skatten.

DEL

Det opplyser Skatteetaten i en pressemelding torsdag.

163.000 skattytere i Buskerud har i gjennomsnitt fått nærmere 12.700 kroner hver tilbake på skatten. 41.700 skattytere må i gjennomsnitt betale 27.600 kroner i restskatt. Tallene omfatter alle personlige skattytere, både de som fikk skatteoppgjøret i juni, august, september og nå i oktober.

Fredag legges skattelistene ut, og man kan søke på naboer, familie, venner og andre. Men antall søk har blitt betydelig redusert etter at alle fikk mulighet til å se hvem som har søkt på dem. Du kan altså snoke, men naboen får vite at du har sjekket hans inntekt, skatt og formue.

– Antall søk er redusert til en tiendedel, antall søkere nær halvert og folk er ikke lenger like opptatt av å sjekke hvem som har sett på deres skattetall, sier kommunikasjonsdirektør Mariken Holter i Skatteetaten i en pressemelding.

Siden oktober i fjor er det foretatt over 1,5 millioner søk i skattelistene på skatteetaten.no, fordelt på i underkant av 470.000 unike innlogginger. Tilsvarende tall for inntektsåret 2012 er 16,5 millioner søk fordelt på nær 927.000 unike innlogginger. 
Skattelistene for inntektsåret 2015 vil bli tilgjengelig på skatteetaten.no. For å søke i skattelistene må du logge deg inn via ID-porten med MinID. Det er bare siste års skattelister som er tilgjengelig for søk.

Vil du ha varsling på telefonen når vi legger ut viktige saker? Slik får du det!

Artikkeltags