Betaler mye mindre skatt enn før - men er fortsatt suveren på skattetoppen

Olav Thon er fortsatt suverent største skatteyter i distriktet - selv om han skattet en firedel av beløpet han skattet i 2012.

Olav Thon er fortsatt suverent største skatteyter i distriktet - selv om han skattet en firedel av beløpet han skattet i 2012. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Selv om Olav Thon har flyttet alle aksjene sine over i en stiftelse, er han fortsatt suverent største skatteyter i Hole.

DEL

Tallene fra årets skattelister viser at Thon betalte 33,2 millioner kroner i skatt i 2016. Det er betydelig mindre enn i 2012, da han skattet 124 millioner kroner. Men fortsatt et betydelig bidrag til kommunekassa i Hole.

Skattelistene: Hole 

Skattesterke Hole

For fem år siden sto Thon oppført med nesten 10 milliarder kroner i formue. Nå er dette tallet på så vidt over tre milliarder kroner - fortsatt suverent mest i kommunen.

Hole er fortsatt å regne som en såkalt skattesterk kommune. 37 skatteytere betalte mer enn millionen i statskassa i 2016 - det er nesten like mange som i fem ganger større Ringerike (55 skatteytere over millionen). Jevnstore Jevnaker, derimot, har bare fire skatteytere som har betalt et sjusifret beløp i 2016.

Jevnakers største skatteyter, Arild Finstad, ville bare kommet på 20. plass i Hole, og på en 24. plass i Ringerike.

Skattelistene: Jevnaker 

Sangnes størst i Ringerike

I Ringerike er det Johannes Sigmund Sangnes som er klart største skatteyter. Han skattet drøyt 16 millioner kroner i fjor - dobbelt så mye som Aage Thoresen på andreplass.

Skattelistene: Ringerike 

Artikkeltags