Skatteetaten advarer mot epost-svindel

DENNE EPOSTEN ble sendt ut til flere mandag. – Slett eposten. Ikke trykk på lenker eller vedlegg, og ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, sier Helen Rist, kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten.

DENNE EPOSTEN ble sendt ut til flere mandag. – Slett eposten. Ikke trykk på lenker eller vedlegg, og ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, sier Helen Rist, kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Slett eposten, råder Skatteetaten.

DEL

Har du i løpet av den siste tiden mottatt en epost underskrevet Skatteetaten med melding om at du er berettiget til å motta en skatterefusjon?

Det er dessverre ikke tilfellet, men heller et forsøk på svindel.

– Slett eposten. Ikke trykk på lenker eller vedlegg, og ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, sier Helen Rist, kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten, til Nettavisen.

Sensitiv dokumentasjon

Det er knappe fire uker siden Skatteetaten gikk ut med en pressemelding om det som omtales som et «phishing-forsøk», hvor hensikten er å lure til seg sensitiv dokumentasjon som kan bli brukt til identitetstyveri og svindel.

Da hadde Skatteetaten fått en rekke meldinger om falske e-poster som ble sendt ut med melding om «skattmessig tilbakebetaling».

– Skatteetaten vil aldri be om sensitiv dokumentasjon, kredittkortinformasjon eller kontonummer via e-post, står det i pressemeldingen.

Blir fortsatt sendt ut

Lignende e-poster, hvor det påstås at det er en skatteberegning for selvangivelsen fra inntektsåret 2017, blir fortsatt sendt ut.

– Ingen mottar skatteoppgjøret nå. Folk har ikke levert skattemeldingen for 2017 ennå en gang, og skatteoppgjøret kommer ikke før tidligst i juni, sier Rist.

Ordlyden i epostene kan variere. Dette er et eksempel på teksten i en slik svindel epost:

«Vi har funnet ut at du er berettiget til å motta en skatterefusjon 8.120 kroner. Skatteberegningen tar utgangspunkt i postene i selvangivelsen for inntektsåret 2017.»

Hold deg oppdatert uansett hvor du er!

Last ned appen ringblad.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For Iphone

For Android

Artikkeltags