Her må de vente en måned med å få nye medarbeidere

Skattekontoret på Gran blir overflyttet til Hønefoss. Fra venstre Katrine Wanvik, Tove Finsand, Elin Aaserud, Runar Volden og Erik Bølgen.

Skattekontoret på Gran blir overflyttet til Hønefoss. Fra venstre Katrine Wanvik, Tove Finsand, Elin Aaserud, Runar Volden og Erik Bølgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter planen skulle ansatte ved skattekontoret på Gran flytte til Hønefoss 1. mars. Datoen for overflytting er nå utsatt.

DEL

17 medarbeidere skulle bli mange flere. Men ikke før i april. Årsaken er at dagens lokaler i Stabells gate, som ikke var tilrettelagt for storinnrykket fra Gran-kontoret.

LES OGSÅ: 54 skattekontor i fare – Hønefoss består

Utsatt

– Ja, det stemmer at opprinnelig plan var at de ansatte ved skattekontoret på Gran skulle komme flyttende til oss på Hønefoss 1. mars. Ettersom oppussingsarbeidet har tatt lengre tid enn forutsatt er innflyttingsdato utsatt noe, til 9. april, sier leder ved skattekontoret i Hønefoss, Elin Aaserud.

– Da det ble bestemt at vi blir styrket med 12 medarbeidere fra Gran skattekontor, var det også behov for å gjøre om på skattekontoret i Stabellsgate for å få gode arbeidsforhold for de til sammen 30 ansatte.

LES OGSÅ:

Oppgraderinger

Da Ringerikes Blad snakket med Aaserud i november i fjor, var hun svært glad for å kunne beholde både arbeidsplasser og tjenestetilbudet i Ringerike. Men selv om det altså ikke ble samlokalisering 1. mars, er det få uker igjen til de kan ønske Gran-folket velkommen til Hønefoss.

– Vi har nå fått på plass flere kontorer, blant annet ved at møterom har blitt flyttet. Nå er vi snart i havn med oppgraderingen og gleder oss til de nye kollegaene kommer 9. april, sier Aaserud avslutningsvis.

Skattetaten

For 15 år siden ble 436 skattekontorer redusert til 107 skattekontorer. I 2016 vedtok Finansdepartementet, etter forslag fra Skatteetaten,  en ny struktur hvor man først arbeidet med en reduksjon til 53 kontorer.

Skatteetaten fikk fullmakt til å innføre ny struktur, men med videreføring av ytterligere fire kontorer (Gjøvik, Sandefjord, Askim og Otta). Totalt 57 kontoret videreføres, deriblant Hønefoss. Endringen vil skje over en treårsperiode, innen utgangen av 2019.

Skattekontoret i Hønefoss holdt til i samfunnshuset, hvor blant annet Nav og Ringerike kultursenter holder til i dag, før kontoret flyttet til Stabell gate 7 i 2002.

Skatteetaten er en norsk statlig etat med ansvar for folkeregistrering og fastsettelse og innkreving av skatt og merverdigavgift. Etaten er underlagt Skattedirektoratet og har rundt 6 000 ansatte.

Fra 1. januar 2018 er Skatteetaten organisert i et hovedkontor (Skattedirektoratet) og fem regioner:

  • Skatt Nord (Finnmark, Troms og Nordland, med regionledelse i Tromsø)
  • Skatt Midt-Norge (Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, med regionledelse i Trondheim)
  • Skatt Vest (Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, med regionledelse i Bergen)
  • Skatt Sør (Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud, med regionledelse i Skien)
  • Skatt Øst (Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland, med regionledelse i Oslo)

Kilde: Skatteetaten.no og Wikipedia

Artikkeltags