Sjokkert og skremt AUF-leder

Leder av Ringerike og Hole AUF, Jørn-Inge Frøshaug, reagerer sterkt på det han kaller "hatefulle ytringer" rettet mot beboerne på transittmottaket.

Leder av Ringerike og Hole AUF, Jørn-Inge Frøshaug, reagerer sterkt på det han kaller "hatefulle ytringer" rettet mot beboerne på transittmottaket. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Jørn-Inge Frøshaug reagerer på hatefulle ytringer rettet mot beboere på transittmottaket.

DEL

Debatten på ringblad.no raste da beboerne ved Hvalsmoen transittmottak demonstrerte fordi de ikke var fornøyd med maten på mottaket.

Leder av Ringerike og Hole AUF, Jørn-Inge Frøshaug, reagerer sterkt på det han kaller "hatefulle ytringer".

- Det vi så i Ringerikes Blad sitt kommentarfelt her forleden er både sjokkerende og skremmende. Det viser en grunnholdning til mennesker på flukt som er helt forkastelig. Jeg blir utrolig forbanna, sier Frøshaug.

AUF-lederen har en klar beskjed til dem han mener har kommet med ufine kommentarer:

- Skjerp dere!

Han mener også at dette er et uttrykk for et angrep på asylsøkere som gruppe, og mener at en slik debatt aldri ville oppstått omkring andre offentlige institusjoner.

- Hva om det var beboere på et eldrehjem som demonstrerte mot maten? Da er jeg sikker på at pipa hadde fått en annen lyd. Eller en barnevernsinstitusjon? Jeg har ingen utgangspunkt for å uttale meg om maten, men når det er misnøye må vi selvfølgelig se på saken, i likhet med andre offentlige institusjoner.

Frøshaug gir også uttrykk for at saken, slik han ser det ikke handler om mat på asylmottak, men en generell holdning til flyktninger og asylsøkere som har blomstret de siste årene. Han poengterer at dette handler om et lite mindretall, men nå syntes han det er nok.

Han mener at det er redsel og kunnskapsløshet som har preget denne debatten. Redselen for at innvandrere skal overta privilegiene til andre nordmenn.

- Hvorfor har enkelte nordmenn et behov for å rakke ned på asylsøkere som flykter fra krig og forfølgelse? Handler det om et behov for å poengtere at «ikke kom her og klag». Med tanke på at det å klage kanskje er det mest norske som finnes, minner jo dette om god integrering, sier Jørn-Inge Frøshaug med en sarkastisk tone.

Artikkeltags