Gå til sidens hovedinnhold

Cirkus Arnardo setter opp teltet på ny sirkustomt

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter å ha varslet i vår at det ikke blir sirkus i Hønefoss i år, er nå Cirkus Arnardo klar for å reise teltet på den nye sirkustomten på fotballbanen ved Veienmarka ungdomsskole.

En topptrimmet muskelmann står på plakaten når Cirkus Arnardo besøker Hønefoss. Den sterke mannen heter Denis Ilchenko, er 33 år og kjent fra Guinness rekordbok og britiske TV-show.

Han trekker biler kun med tennene, sjonglerer himmelhøyt med tunge bildekk, og løfter telefonstolper over hodet med halve crewet hengende på som ekstra vekt.

– Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere, skriver sirkusdirektør Arild Arnardo om sin nye hovedattraksjon i en pressemelding.

– For dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, jo da, vi viser virkelig muskler i år, skriver sirkusdirektøren videre.

Skyter piler

Årets forestillingen byr også på cosplay-artist og slangemennesket Kelly Saabel som skyter piler med foten mens hun balanserer på hendene som en alveprinsesse i Middle-earth. Kelly er kjempepopulær i Tyskland med mange tusen følgere på Instagram.

LES OGSÅ: I år blir det ikke sirkus i Hønefoss. I stedet stopper det i Hole

Det samme gjelder Kenya Boys. Her er det fart, glade rytmer, limbodans, ild og akrobatikk i skjønn forening fra Afrikas hjerte.

En stor flokk Siberian husky og samojedhunder stormer inn i manesjen i ekspressfart, mens Clown André har rød nese og nye humørfylte ideer.

 

De hestefrelste får møte vakre pinto-ponnier i frihetsdressur framført av hestepedagog Yvonne Lübben.

Dødshjul

Diana Boiachin blåser fargerike såpebobler i mega-format, og hold pusten når Duo Costache kjører dødshjul i 10 meters høyde.

I tillegg er det temposjonglør, illusjonister og dristig «flyakrobatikk» i ringtrapez.


Cirkus Arnardo har langt flere dimensjoner enn det som lar seg gjenskape på en glatt skjerm.

I 2018 er det forresten 250 år siden det moderne sirkuset ble født, i England, i 1768.

Dette blir markert over hele Europa, og i Hønefoss kan du se forestillingen 1. og 2. september.

 

Kommentarer til denne saken