Gå til sidens hovedinnhold

Sirkus i tre dager når Agora kommer til distriktet

Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir to forestillinger på Ringerike og en på Jevnaker med Cirkus Agora de nærmeste dagene.

Søndag går den første forestillingen i Hønefoss, og som kjent er det nå Tippen som er sirkusplass i byen, siden det bygges skole på den tidligere sirkustomta på Benterud.

Mandag går det ytterligere en forestilling i Hønefoss, før sirkuset reiser videre til Jevnaker. Der er det forestilling på Haugerstranda tirsdag.

Startet i 1989

Cirkus Agora ble startet opp i 1989 av Jan Ketil Smørdal, og drev som omreisende sirkus i 20 år, fram til 2009. I de påfølgende årene har Jan Ketil Smørdal hatt firmaet Cirkus Agora AS, som har drevet lønnsomt med opptredener for Den kulturelle skolesekken, i fornøyelsesparker, på festivaler og gallaforestillinger og på asylmottak.

– Men nå er det investert i nytt telt og ny bilpark, og Jan Ketil er klar for en omfattende turné landet rundt nå i 2017, står det i pressemeldingen fra sirkuset.

Akrobater, hund og klovn

Årets Agora-show byr på alt fra «verdens smarteste hund» til sjongløren Antonin Rapolli, håndstandsakrobaten Leroy Quaiser, klovnen Pepino, tissue-akrobat Sandra Quaiser og shetlandsponniene Felix og Alex, for å nevne noen av aktørene i de tre forestillingene i Hønefoss og på Jevnaker.

Kommentarer til denne saken