Silva er død

SILVA: Kunstneren Guillermo Silva Santamaria.

SILVA: Kunstneren Guillermo Silva Santamaria. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Multikunstneren og Norgesvennen Guillermo Silva Santamaria er død.

DEL

- Han sovnet stille og fredelig inn i bobilen sin, sier gallerist Erik Anfinsen, som for tiden har Silvas bilder utstilt i Fengselet i Hønefoss.

For columbianeren Silva var det tradisjon å tilbringe somrene i Norge. Så også i år, selv om 86-åringens helse var sviktende. For gallerist Anfinsen ble det ingen sommer uten Silva.

- Han har bidratt sterkt til store utstillinger i den tiden vi drev Roenland, og var selvskreven da vi skulle ha sommerutstilling i Fengselet, sier Anfinsen.

Silva kom alltid sammen med familien sin, kjørende i bobil fra Malaga, der de er bosatt. De siste somrene har de selv hatt ansvaret for utstillingene. Så også i år.

Sovnet stille inn ved Randsfjorden

- De ønsket å bo ved Randsfjorden, og fikk plassere bobilen sin på Roen, naboeeiendommen til Roenland, sier Anfinsen.

Det var her Silva sovnet fredelig inn fredag formiddag.

- For familien, og også for oss er det veldig trist, men han var en gammel mann, sier Anfinsen.

Familien har forøvrig ønsket at utstillingen i Fengselet skal fortsette som planlagt fram til 5. august. Det blir heller ingen endringer i den planlagte Europa-turneen med Silvas kunst, som avsluttes i november. Anfinsen ser heller ikke bort fra at det kan bli en ny utstilling med Silvas fargesprakende, sterke kunst neste sommer.

- Hans bilder og skulpturer, etsninger og intaglio har appellert sterkt til norske kunstinteresserte. Han har oppnådd stor popularitet her, sier Anfinsen.

Silva har en svært lang og spennende karriere bak seg, med langt over hundre separatutstillinger i flere verdensdeler. Selv var han svært knyttet til India og indisk filosofi, noe bildene hans også bærer sterkt preg av.

Silva blir bisatt på Jevnaker i dag med den nærmeste familie til stede.

Artikkeltags