Hæhre Maskinutleie AS skal ha 15 av disse, Isachsen Maskin AS har kjøpt åtte. Leveransen er en del av en større samarbeidsavtale, og innbefatter entreprenørene Risa Maskin AS og TT Anlegg. TT og Risa vil få sin leveranse i løpet av 1. kvartal 2015. Avtalen har en omsetningsverdi på 60 millioner kroner.

– Dette er et samarbeid som skal gå over to år, og inkluderer service- og reparasjonsavtale. Bertel O. Steen tar det fulle ansvar, foruten dekk-, skade- og dieselutgifter, fortalte daglig leder for Hæhre Maskinutleie AS, Frank Ole Sørensen.

– Vi tok kontakt med Rissa, TT og Isachsen med et ønske om å teste ut et mulig investeringssamarbeid. Arbeidet startet i februar, og i dag kan vi kjøre ut 15 biler; ti til prosjektet på Filefjell og fem til E16 Minnesund. Gjennom denne avtalen ønsker vi å spille hverandre gode, og spille på dem som er gode, som for eksempel Isachsen Maskin.

Direktør Jan O. Tronstad og Knut Tolpinrud, salgsansvarlig tungbil ved Bertel O. Steen kunne onsdag servere marsipankake til fornøyde storkunder og sjåfører som etter endt opplæring kunne dra ut til de respektive prosjektene.

– Dette er betydelige aktører i anleggsbransjen, og avtalen betyr mye for oss. Ikke minst er det med på å sikre arbeidsplasser, fortalte Tronstad.