Gå til sidens hovedinnhold

Servietter for psykisk helse

Artikkelen er over 8 år gammel

Ringerike Utvikling vil bidra til Fontenehuset, som sliter økonomisk.

- Fontenehuset er viktig for samfunnet vårt, og vi lurte på hvordan vi kunne bidra, sier Tone Reneflot Thoresen fra Ringerike utvikling.

Svaret var salg av de spesielle «Ringeriksserviettene», som foruten å være til nytte som serviett, også viser kart over Ringerike og distriktet rundt.

Flere utsalgssteder

- Vi har masse servietter og har alliert oss med Storgaten Steintøimagasin og Husfliden, sier Thoresen, og oppfordrer både butikker og bedrifter til å ta kontakt med henne slik at det kan bli solgt så mange serviettpakker som mulig.

- Alt overskuddet går til Fontenehuset. Vi har 2.000 pakker med 25 servietter i hver pakke til salgs, smiler Thoresen.

Det betyr at hvis alt går som alle håper på, kan det bli en veldig god slump med penger til beste for Fontenehuset.

Takknemlig

- Dette er enestående! Lokalsamfunnet i Ringerike har støttet utrolig godt opp om oss helt fra da vi startet. Det er ingen andre Fontenehus i landet som har så god støtte fra det lokale næringslivet og nærmiljøet som vi i Hønefoss har, sier leder på Fontenehuset, Annlaug Nilsen.

Hun inviterte Thoresen fra Ringerike utvikling og Anne Bratvold Johansen fra Steintøimagasinet med på en omvisning i det store, godt utstyrte og sentralt plasserte huset med fire etasjer i sentrum av Hønefoss.

- Kanskje den gode støtten har med å gjøre at alle som bruker dette huset, er stolte av det. Og at vi har klart å få til det at psykiske lidelser ikke behøver å være noe verre enn andre typer lidelser. For går man inn i dette huset, er det mange av dem som kommer ut igjen, som har det mye bedre og har kommet seg videre