Gå til sidens hovedinnhold

Sykepleier fra Buskerud erkjenner overgrep mot unge gutter

Artikkelen er over 3 år gammel

En mannlig sykepleier fra Buskerud som ble pågrepet i desember i fjor og siktet for overgrep mot flere unge gutter, har erkjent forholdene.

Mannen i 50-årene har sittet i varetekt etter pågripelsen. Mannens forsvarer, advokat Ole Lien, bekrefter overfor Radio Norge at mannen har forklart seg overfor politiet og at han nå har erkjent straffskyld etter siktelsen. Han skal imidlertid være uenig i omfanget av overgrep som politiet mener han har begått.

Sykepleieren skal ha jobbet ved barneavdelinger på flere av landets sykehus. Ifølge radiokanalen har han også jobbet ved sykehus i utlandet og vært tett tilknyttet en frivillig organisasjon i Norge der også barn og unge er med.

– Etterforskningen har avdekket at overgrepene skal ha pågått langt tilbake i tid. Hvor langt ønsker jeg ikke å uttale meg om nå, sier politiadvokat Hans-Petter Aasen i Sørøst politidistrikt til radiokanalen.

Han beskriver etterforskningen som både omfattende, tid- og ressurskrevende. Norsk politi har også samarbeidet med utenlandsk politi i saken.

Politiet ønsker å fortsatt holde mannen i varetekt.

Kommentarer til denne saken