Samler inn penger til merking av løyper i sentrum

Olav Høgset har startet innsamlingsaksjon for å få  merket flere løyper i Schjongslunden.

Olav Høgset har startet innsamlingsaksjon for å få merket flere løyper i Schjongslunden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Olav Høgset i Foreningen Schjongsløpene ønsker å merke flere løyper med utgangspunkt på Schjongslunden, derfor har de startet en innsamlingsaksjon.

DEL

Fra før er selve runden rundt Schjongslunden som er 1.7 kilometer merket, i tillegg merkes løypen som brukes under løpet «Schjongs5ern» når løpet går.

– Vi ønsker å samle inn penger slik at vi får merket fem kilometeren bedre, samtidig ønsker vi å merke to løyper til. Den ene er på tre kilometer og den andre er på åtte kilometer, sier Olav Høgset fra Foreningen Schjongsløpene

Han legger til at informasjon til de som ønsker å støtte dette arbeidet ligger på deres hjemmeside «femmern.no».

LES OGSÅ: – Dette var gøy, vi vant begge to!

Målet er 20.000

Målet deres er å samle inn 20.000 kroner, og per mandag morgen var det innsamlede beløpet kommet opp i 13.650 kroner.

Den lengste løypen på åtte kilometer går forbi Petersøya, så via snarveier og sideveier ned til starten igjen.

– Denne løypen har 4,2 kilometer på grus og 3,8 kilometer på asfalt, men flere steder hvor det er asfalt er det mulig å løpe utenfor asfaltkanten.

Naturskjønne løyper i byen

Høgset synes det er viktig å ha gode løyper i byområdene som både innbyggere og besøkende kan bruke, planen er at de i tillegg skal legge ut kart på nettsiden som viser de forskjellige løypene.

– Det er stadig flere som bor i sentrum og som ikke kan eller ønsker å kjøre opp til for eksempel Eggemoen for å gå en tur eller løpe litt, her nede får de godt underlag og en fin naturopplevelse langs elva.

Merke: -Skilt av denne typen vil vise veien rundt i de forskjellige løypene, sier Olav Høgset og legger til at det kan bli noen endringer på utformingen.

Merke: -Skilt av denne typen vil vise veien rundt i de forskjellige løypene, sier Olav Høgset og legger til at det kan bli noen endringer på utformingen. Foto:

De forskjellige løypene blir merket med skilt som angir om det er 3, 5 eller 8 kilometeren, og skiltene har i tillegg en pil som viser anbefalt retning. Det er elever ved Hønefoss videregående skole som lager skiltene.

– Ved start- og målområdet ønsker vi å sette opp noen benker, og legge bedre til rette for dem som ønsker å bruke området til turgåing eller trening.


Artikkeltags