Treningskjede har fått skattekrav på 30 millioner kroner

Av

Skattemyndighetene krever 30 millioner kroner i tilleggsskatt etter en mulig glipp i skattemeldingen til Sats. Treningskjeden varsler søksmål.

DEL

Tilleggsskatten kreves inn etter at Sats førte nedskrivninger av aksjer på 550 millioner kroner som et skattemessig fradrag, skriver Dagens Næringsliv.

– Nedskriving av aksjer kan gjøres regnskapsmessig, men ikke skattemessig. Når nedskriving var gjort i regnskapet, skulle dette ha vært reversert i selvangivelsen, skriver selskapets advokat Bettina Banoun i en epost til avisen.

Beløpet ble aldri reversert, noe som kan bli skjebnesvangert for Sats. Treningskjeden, som er størst i Norden, framholder imidlertid at glippen er en åpenbar skrivefeil, og ikke forsøk på skatteunndragelse.

LES OGSÅ: Næringslivsloggen tirsdag 23. april

Skattemyndighetene utelukker ikke at feilen kan ha vært en glipp, men poengterer at Sats hadde nytt store skattemessige fordeler dersom feilen ikke ble oppdaget.

LES OGSÅ: 30 ansatte mister jobben i elektro-konkurs: – De aller fleste har fått nye jobber

Sats tar staten til retten for å unngå tilleggsskatten. Saken skal etter planen starte 29. april, og vare over to dager.

I vårt distrikt har kjeden ett treningssenter; på Hvervenmoen.

LES OGSÅ: Anders Jacobsen vil lokke ringerikingene opp av sofaen: – Det er en veldig god investering i egen helse

Artikkeltags