Samlet inn nest flest mobiler i Buskerud

 Lagkaptein Malin Vågen på Tyristubben J98 blir intervjuet av TV2 etter mobilinnsamling.

Lagkaptein Malin Vågen på Tyristubben J98 blir intervjuet av TV2 etter mobilinnsamling. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Jentene i Tyristubben Fotball samlet inn over 800 gamle mobiltelefoner i fjor. Nå starter snart årets mobilinnsamling.

DEL

I regi av Telenor og Norges idrettsforbund var det i andre halvdel av 2011 en stor aksjon for å samle inn gamle mobiltelefoner. 25 idrettslag fra Buskerud var med, og jentene i Tyristubben Fotball var blant dem som samlet inn aller flest mobiler i Buskerud.

De 12 jentene på laget samlet inn 829 telefoner , noe som var det nest høyeste antallet i Buskerud. Kun Rollag og Veggli med sine 1.184 innsamlede mobiltelefoner kom høyere på listen.

Også på den siste pallplassen fikk Ringerike med et lag, etter at Haugsbygd IF Ski samlet inn 774 telefoner. Ogås Heradsbygd IL kom med på topp 10-listen med 427 mobiler.

I år får 500 nye klubber over hele landet være med på aksjonen. I tillegg får 200 av klubbene som var med i fjor være med videre. Tirsdag går startskuddet for påmeldingen, som skjer på nettsiden idrett.no. For hver innsamlet telefon får klubben 35 kroner.

– I fjor ble plassene fullbooket i løpet av bare to timer. Vi passer på at det blir en rettferdig geografisk fordeling, men det lønner seg å være tidlig ute, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge til nyhetsbyrået Newswire.

27. januar blir det offentliggjort hvilke idrettslag som blir med på årets innsamlingsaksjon. Startskuddet for aksjonen er 5. mars.

Artikkeltags