Gå til sidens hovedinnhold

Avinor har ikke gitt opp Follum

Artikkelen er over 4 år gammel

Arbeidet med jetfuelproduksjon fortsetter, men i en annen form.

Mandag skrev Ringerikes Blad om at Avinor stanser videre arbeid med produksjon av biodrivstoff til fly på Follum. Det er ikke riktig. Arbeidet med slik produksjon fortsetter, men i en annen form, opplyser Avinor.

Les også: Avinor dropper flydrivstoff på Follum

Bakgrunnen for saken er mulighetsstudien Norwegian Wood, der Avinor har jobbet sammen med Elkem, Vardar Varme og Treklyngen. I studien så aktørene på muligheten for å få til en effektiv samproduksjonsenhet der det både kunne produseres trekull og pyrolyseolje, som kan brukes til flydrivstoff.

Studien viser at det er teknologisk mulig, men at det med dagens teknologi for kostnadseffektiv trekullproduksjon ikke gir tilstrekkelig volumer pyrolyseolje til å kunne forsvare slik samproduksjon.

– Vi går ikke videre med akkurat dette prosjektet med Elkem, men vi jobber fortsatt med løsninger for å produsere biodrivstoff for fly. Det arbeidet skjer langs flere spor, og Follum er blant de aktuelle stedene hvor dette kan materialiseres, sier Olav Mosvold Larsen, seniorrådgiver i Avinor.

Han karakteriserer Follum som blant de beste lokasjonene i Norge for slik produksjon. Samtidig presiseres det at det per nå ikke er konkrete planer for jetfuelproduksjon på Follum, men at Elkems arbeid med samtidig trekull- og energiproduksjon går videre.

Kommentarer til denne saken