Det sier Trond Blattmann i den nasjonale støttegruppen for 22. juli.

Nestlederen i den nasjonale støttegruppen, John Hestnes, satt selv i juryen som enstemming kom fram til at forslaget til minnested av den svenske kunstneren Jonas Dahlberg var det beste.

- Gjenspeiler såret

- Vi representerer de overlevende og pårørende og ble spurt om vi ville være med i juryen. Det som er sagt av pårørende, er at utformingen av minnestedet på Sørbråten gjenspeiler det såret som ble igjen etter 22. juli, sier Blattmann.

Utformingen av minnested i Hole etter 22. juli innebærer at odden på Sørbråten ved Utøya skal kuttes tvers over og få en tre og en halv meter bred utgraving, med Tyrifjorden rennende gjennom.

På den andre siden av utgravingen er det meningen å risse inn navnene på alle de 69 som ble drept på Utøya 22. juli 2011.

- Det betyr at vi må kontakte alle de pårørende, sier Hestnes, som forteller at han er med i med omtrent alle facebook-gruppene som de pårørende har dannet:

- Og der er 90 prosent positive til utformingen av minnestedet på Sørbråten.

Forstår reaksjon

Redningshelten Jørn Øverby fra Utstranda er blant de som er lite begeistret for det kommende minnestedet på Sørbråten. Sist lørdag kalte han planene blant annet for « et inngrep i naturen som er helt forkastelig ».

- Jeg skjønner godt at noen reagerer på at dette er et inngrep i naturen, for det å kutte en odde i to er jo virkelig det. Men vi i juryen fant ut at dette var en fantastisk idé. Utformingen er så sterk at jeg gruer meg til å komme til odden, sier Hestnes.

Et flertall på 45,7 prosent av 1080 avlagte stemmer på ringblad.no synes minnestedet ved Utøya er «veldig flott». 34,3 prosent av de avlagte stemmene synes minnestedet er «helt forferdelig».