– Russetoget bar preg av hastverksarbeid

– Mange av plakatene ble laget kort tid før russetoget skulle gå, innrømmer togsjef Johannes Banggren.

– Mange av plakatene ble laget kort tid før russetoget skulle gå, innrømmer togsjef Johannes Banggren. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er mange meninger om russetog. Nyhetsredaktør Øyvind Lien kritiserer russetoget kraftig i en kommentar. Togsjef Johannes Banggren håper neste års russ klarer å planlegge bedre.

DEL

Banggren som er togsjef for årets russ på Ringerike videregående skole har tre råd å gi til framtidige russ for å få til bedre russetog.

– De må starte planleggingen tidlig, og ikke la russetoget bli et hastverksarbeide, hvor plakatene lages rett før toget skal gå. Dessuten trenger man mer pågangsmot fra russen hvor flere enn bare russestyret bidrar. For det tredje tror jeg det kan være bra å få inn litt profesjonell hjelp ved å få inn noen som kan hjelpe oss med å lage gode poenger, sier Banggren.

Se video av hele russetoget under artikkelen.

Øyvind Lien: Russetoget har sporet av

Gode intensjoner

Han viser til russerevyen som trekker fulle hus, og svært ofte får mye skryt. Russen har pleid å få noe profesjonell hjelp i til russerevyen og Banggren mener det er med på å høyne kvaliteten. Han mener det også ville ført til en bedre kvalitet i russetoget.

Banggren forteller at russestyret i år hadde gode intensjoner.

– Vi startet planleggingen tidlig, allerede i april, og inviterte russen til en samling der planen var at russen skulle lage forslag og at de mest kreative ideene og forslagene skulle få plass i toget, men det var få russ som kom. Det virker som om russen heller prioriterte andre ting, sier Banggren.

Han understreker at det var noen russ som lagde plakater og fant fram til poeng i god tid før toget, men at det ikke var så mange.

– Russetoget bar preg av hastverksarbeid. Mange av plakatene ble lagd kort tid før russetoget skulle gå, sier han.

Nyhetsredaktør Øyvind Lien i Ringerikes Blad mener at russetog-tradisjonen har sporet av.

Nyhetsredaktør Øyvind Lien i Ringerikes Blad mener at russetog-tradisjonen har sporet av. Foto:

Se flere bilder fra årets russetog her.

Kritikk

I en kommentar i Ringerikes Blad stiller nyhetsredaktør Øyvind Lien spørsmål om hvorfor ikke russen benytter sjansen til å vise seg fram på en god og humoristisk måte for folk. Han mener russetoget har blitt dårligere de siste årene, og at årets russetog helt manglet gode poeng. Det vises også til at russen får det til når de spiller revy, sånn at det også burde være mulig å lage et godt russetog.

I kommentarfeltet har det både vært mange som er enige og noen som mener russetoget tvert imot var bra.

– Hva synes du selv om russetoget?

– Jeg var selv midt i russetoget og så mange blide ansikter som fulgte med på toget, men det var vanskelig for meg å få oversikten over hele toget, men jeg har hørt flere som ikke syntes poengene var morsomme eller at de kom godt fram. Det vil være forskjellige oppfatninger om russetoget, sier Banggren som synes det har vært vanskelig å få russen til å legge noe stort engasjement i russetoget.

– Har russetoget en framtid?

– Ja, jeg synes absolutt russetoget bør fortsette. Det er en flott måte å vise seg fram på for russen, og til å vise fram russebilene. Russetoget skal kunne få voksne til å le, og gi barna en god stund, hvor de får samlet russekort.

Gikk du glipp av russetoget? Se video her.

Artikkeltags