Runar Johansen blir varaordfører

UTRADISJONELT SAMARBEID:  Kjell B. Hansen (Ap) og Runar Johansen (H) skal lede Ringerike kommune sammen de neste fire årene. Førstnevnte som ordfører, sistnevnte som varaordfører.

UTRADISJONELT SAMARBEID: Kjell B. Hansen (Ap) og Runar Johansen (H) skal lede Ringerike kommune sammen de neste fire årene. Førstnevnte som ordfører, sistnevnte som varaordfører. Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Ringerike kommune skal styres av en Arbeiderparti- og en Høyrepolitiker i fellesskap de neste fire årene. Kjell B. Hansen (Ap) blir ordfører. Runar Johansen (H) varaordfører.

DEL

Johansen gleder seg til å ta fatt på jobben som varaordfører.

Enige mandag kveld

De fire samarbeidspartiene Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti kom til enighet om dette etter et to og en halv time langt møte mandag kveld.

LES OGSÅ: Fremskrittpariet er skuffet

Stod mellom Stiksrud og Johansen

Det skal ha vært forhandlinger om det var Venstres Helge Stiksrud eller Johansen som skulle bekle den nest høyeste posisjonen i ringerikspolitikken.

Johansen synes det er naturlig at Høyre får varaordføreren.

- Vi er jo det nest største partiet samtidig var det også litt praktiske grunner i forhold til jobbsituasjon som gjorde at vi landet på denne løsningen, understreker han.

Stiksrud blir felles gruppeleder for de fire partiene.

Det betyr at han skal lede de felles gruppemøtene og får ansvaret for å fronte standpunktene til de fire partiene.

Stiksrud legger ikke skjul på at det vil bli en utfordring å få fire partier som ikke tradisjonelt har samarbeidet til å føre en felles politikk.

Høyre, Venstre og KrF har riktig nok samarbeidet i opposisjon, men ingen av de tre partiene har hatt noe utpreget samarbeid med Ap.

Runar Johansen mener hans viktigste oppgaver som varaordfører blir å steppe inn for ordføreren, være en god ambassadør for Ringerike kommune og jobbe for innbyggernes beste.

Artikkeltags