Gå til sidens hovedinnhold

Øvre Eiker: Frykter bjørn har drept kvige

Artikkelen er over 2 år gammel

23. august ble ei kvige funnet med store bittskader, og 10. september sto en erfaren jeger bare 80 meter fra brunbjørnen.

– Jeg fikk den store skjelven, sier Torbjørn Dalen til Eikernytt.no.

Nettavisen skriver at det etter all sannsynlighet er en brunbjørn som har drept en kvige ved Himsjø, ikke langt fra bebyggelsen på Ormåsen i slutten av august.

LES OGSÅ: Hestepasser Inger Margrete (22) fortviler: Bestevennen Roysen har vært savnet på Krokskogen i over fem uker

Ikke skremt

Jeger Dalen møtte på bamsefar nesten to uker seinere. Han var på fuglejakt og på vei opp mot Kolbergåsen da han så bjørnen på 80 meters avstand.

– Bamsen sto på alle fire og kikket på meg. Da fikk jeg den store skjelven og fikk kalt inn hunden og dro av et skudd, men det skremte ikke denne bamsen, sier han til Eikernytt.no.

Foruten kvigen som er drept, skal det også ha blitt funnet rester av en saueskrott og andre tegn på bjørn i området. Da jeger Dalen fikk høre om den drepte kvigen valgte han å rapportere inn sitt møte med bamsen.

LES OGSÅ: Dette er ulvetispa som tar sau i Nordmarka

Kan bli åpning for jakt

Jarle Foss fra Snarum er Statens Naturoppsyns mann i området, og har fått meldinger om den drepte kvigen. Han har også sett bilder av dyret, men ikke selv sett kvigen eller tatt prøver av den. Han kan derfor ikke slå fast om det faktisk dreier seg om bjørn.

Hvis observasjonene og antakelsene viser seg å stemme, kan det bli aktuelt med lisensjakt på bamsen. Det skal nemlig ikke være bjørn i dette området. En lisensjakt vil bli enda mer aktuelt hvis det kommer inn ytterligere meldinger om skadde eller drepte dyr, tatt av bjørn.

Les også

Lars Kristian (26) reddet Bonzo fra ulveflokk: – Skremmende at de ikke fryktet meg | Landet rundt

Kommentarer til denne saken