Røsholmstranda gjøres sommerklar

Nå fylles grøftene og området planeres ferdig.

Nå fylles grøftene og området planeres ferdig. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lenge har åpne grøfter og uferdig anleggsarbeid preget det øvre området ved toalettanlegget på Røsholmstranda. Men nå tas det tak.

DEL

– Vi gjorde ferdig toalettanlegget i løpet av vinteren og har gravd og lagt kloakkanlegg over hele plassen, sier Arne Andersen i utbyggingsavdelingen i Ringerike kommune.

– På grunn av telen har vi ikke kunnet fylle igjen grøftene og planere og rette opp i området før nå. Men nå er et entreprenørselskap i gang med å utføre de siste planeringsoppgavene. Det snakkes også om å sette av noe midler til å drenere bedre i området der det ofte er Amcarsamlinger og andre begivenheter, for å få vekk vanndammer.

Bedre tilbud

Oppgradering av kloakkanlegg og toaletter gir strand- og badegjester et bedre tilbud i sommer enn de har hatt før.

Sommersesongen er ikke helt igang på Røsholmstranda, men nå får badegjestene det bedre.

Sommersesongen er ikke helt igang på Røsholmstranda, men nå får badegjestene det bedre. Foto:

I tillegg har Ringerike kommune inngått en avtale med Ringerike og Hole Røde Kors om leie og drift av Røsholmstranda. Avtalen ble inngått i 2016 og skal gjelde helt fram til nyttår 2035. Avtalen innebærer at Røde kors-avdelingene leier området og lagerbygg på Røsholmstranda.

Ifølge kommunens nettsider vil avtalen også innebære at Ringerike og Hole Røde Kors får et godt utgangspunkt for kurs og aktiviteter. De er i tillegg ansvarlig for tilsyn og rydding på området og renhold av kafé og sanitærbygg utenom høysesongen.

Tonys fortsetter

Ringerike kommune har også inngått en avtale med Tonys restaurant om utleie av kjøkkenet i kafébygget. I høysesong er det Tonys som er ansvarlig for rydding og tilsyn på området og renhold av kafé og sanitærbygg.

Den eller de som ønsker å leie eller låne Røsholmstranda, må henvende seg til Ringerike og Hole Røde Kors.

Artikkeltags