Enda en rolig påskedag for Røde Kors: – Vi er positivt overrasket

Røde Kors er klare til å rykke ut i påsken. Torsdag og fredag er de på Løvlia, mens de er på Tosseviksetra lørdag og søndag.

Røde Kors er klare til å rykke ut i påsken. Torsdag og fredag er de på Løvlia, mens de er på Tosseviksetra lørdag og søndag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I likhet med onsdag var også skjærtorsdag rolig for Røde Kors' mannskaper i påskefjellet. Drøyt 100 skader ble registrert.

DEL

– Vi er positivt overrasket over at det ikke har vært mer å gjøre. Vi har registrert 106 skader i dag, noe som er helt gjennomsnittlig sammenlignet med tidligere skjærtorsdager, sier Kenneth Gulbrandsøy, som er nestleder i landsrådet i Røde Kors Hjelpekorps.

På grunn av den store rasfaren i Finnmark har hjelpekorpset i fylket fått beskjed av politiet om å holde seg unna de mest utsatte områdene.

LES OGSÅ: Henter skiløper ut fra Nordmarka

– De store snømengdene og den dårlige sikten gjør at det er liten utfart. Folk som er på hytta, holder seg inne i det dårlige været, sier Ørjan Olsen ved informasjonssentralen til Finnmark Røde Kors.

Risikabelt

Hjelpekorpset i Luster opplyser at de ikke kommer til å gjennomføre oppdrag i Ringsdalen i påsken fordi et uvanlig svakt lag med snø skaper svært vanskelige forhold i området.

– Det vil være risikosport å gjennomføre oppdrag i Ringsdalen. Blir det redningsaksjoner i dette området, må personene fraktes ut med helikopter, sier korpsleder Ove Fortun.

Scooterfører omkom

En snøscooterfører omkom etter å ha blitt tatt av et snøskred ved Kildal i Nordreisa i Nord-Troms torsdag ettermiddag.

Troms politidistrikt meldte om raset på Twitter klokken 18.17. En drøy halvtime senere opplyste politiet at snøscooterføreren var funnet, og at vedkommende ble behandlet av helsepersonell.

Litt før klokken 19.30 bekreftet politiet at personen var død. Området var da gjennomsøkt, og ifølge politiet er det ingen grunn til å tro at flere personer ble tatt av skredet.

Kommunens kriseteam er varslet og tilgjengelig ved behov.

LES OGSÅ: Røde Kors er på vakt for deg i påsken

Fjellvettreglene

1. Planlegg turen og meld fra hvor du går.

2. Tilpass turen etter evne og forhold.

3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel.

4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer.

5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre.

6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is.

7. Bruk kart og kompass, vit alltid hvor du er.

8. Vend i tide, det er ingen skam å snu.

9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig.

Kilde: DNT/Røde Kors

Artikkeltags