– Litt skuffet, men fornøyd med sølv

Sikter mot toppen: Ringerike brann- og redningstjeneste håpet på gull, men det ble sølv med Lars Berghagen, Kjetil Engelstad og Morten Strømsodd.

Sikter mot toppen: Ringerike brann- og redningstjeneste håpet på gull, men det ble sølv med Lars Berghagen, Kjetil Engelstad og Morten Strømsodd. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Norges sprekeste brannmenn gjorde opp seg imellom med skistafett på Ringkollen torsdag kveld. Kjetil Engelstad skulle gjerne hatt gull, men er glad for at Ringerike klarte å hale i land sølvmedaljen.

DEL

Engelstad forsvarte Ringerikes ære på førstelaget sammen med Lars Berghagen og Morten Strømsodd.

– Vi hadde jo håpet på gull. De fem siste årene har vi vunnet stafettgullet, i fjor var det med knapp margin. Vi fryktet Oslo på forhånd og de ble for sterke i år, sier Engelstad.

Ringerike lå på tredjeplass like før slutt, men en voldsom sluttspurt gjorde at de kunne snike seg forbi Oslos 2. lag på oppløpet og sikre andreplassen i Brann-NM på ski.

Skirennet gikk i lysløypa på Ringkollen og Engelstad anslår at de gikk tre ganger tre kilometer. Det var til sammen med 32 lag, blant dem to damelag.

Ett av dem var fra Ringerike. Bodil Lafton og Kjersti Jørgensen stilte til og med til start i herreklassen på 10-kilometer klassisk, og de gikk bedre enn en del av mennene. Hele åtte lag deltok for Ringerike brann- og redningstjeneste og to lag stilte fra brannmannskapene på Sokna.

– Det er veldig bra at vi klarer å stille så mange lag, sier en fornøyd Engelstad.

Man har ikke kunnet unngå å legge merke til det kalde været de siste dagene og Engelstad innrømmer at dette ikke var den mest behagelige skituren han har hatt.

– Det var veldig kaldt. Gradestokken viste vel en 16–17 minus og med litt vind i tillegg. Kroppen blir kald og det er trått i snøen og dermed dårlig gli. Når man kom i mål var det bare å få på seg varme klær og å komme seg i bilen.

Premieseremonien ble på grunn av kulda flyttet til banketten som skal være fredag kveld. Før det, skal det fredag være to skiøvelser til nemlig 10 kilometer klassisk og fem kilometer fristil. Engelstad anslår at det blir med 10–12 lokale løpere fredag.

Deretter skal det feires.

– Det sosiale er veldig viktig med dette arrangementet som vi gleder oss til hvert år, sier Engelstad.

Artikkeltags