Tyske studenter besøkte Ringerikskraft for å lære om elbiler

PÅ BESØK: Tyske studenter besøkte Ringerikskraft for å lære mer om blant annet elbiler.

PÅ BESØK: Tyske studenter besøkte Ringerikskraft for å lære mer om blant annet elbiler. Foto:

Av

Ringerikskraft hadde onsdag besøk av 40 ivrige tyske studenter fra universitetet i Esslingen i Tyskland.

DEL

Innsendt De 40 tyske studentene som besøkte Ringerikskraft tar en master i «Automotive Engineering» og er selvsagt over gjennomsnittet opptatt av framtidens bilindustri, automatisering og elektrifisering av denne.

Norge ligger langt fremme

Siden Norge ligger såpass langt fram med elbiler, var det naturlig for dem å reise til Norge for å lære seg mer om dette temaet. De ønsket å lære seg mer om hele verdikjeden – fra kraftproduksjon – til distribuering av strøm gjennom vårt nett – til lading av elbil.

Ringerikskraft-konsernet jobber med alle disse delene av verdikjeden, og det var derfor de ønsket å komme til akkurat oss. Vi synes selvfølgelig at det er veldig spennende at akkurat vi blir valgt ut til å arrangere et slikt besøk.

LEDENDE: Norge ligger langt fremme når det gjelder bilindustri. Det fikk tyske studenter lære mer om da de besøkte Ringerikskraft.

LEDENDE: Norge ligger langt fremme når det gjelder bilindustri. Det fikk tyske studenter lære mer om da de besøkte Ringerikskraft. Foto:

Kraftstasjonen i Hønefoss

Dagen startet på Hvervenmoen med en presentasjon om hvordan strømnettet kan håndtere lading, med både de utfordringer og muligheter som finnes for å ta seg an framtidens behov. Deretter reiste hele følget til kraftstasjonen i Hønefoss, der de fikk en omvisning og informasjon om hvordan et elvekraftverk i Norge fungerer.

MANGE STUDENTER: Disse tyske studentene besøkte Ringerikskraft onsdag.

MANGE STUDENTER: Disse tyske studentene besøkte Ringerikskraft onsdag. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.