Gå til sidens hovedinnhold

Solvik-Olsen vil ikke si noe om utsettelse av Ringeriksbanen

Artikkelen er over 3 år gammel

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier at det er nyttige innspill som har kommet fra Bane Nor.

Solvik-Olsen går ikke inn på mulighetene for utsettelse av Ringeriksbanen i sin kommentar til innspillet fra Bane Nor.

Ringerikes Blad kontaktet Samferdselsdepartementet for å få en uttalelse fra statsråden, og viste til artikkelen der det kommer fram at Ringeriksbanen og andre Intercity-prosjekter kan bli utsatt.

Spørsmålene han fikk var:

  • Hva er samferdselsministerens reaksjon på dette utspillet?
  • Vil han gjøre noe for å holde fremdriften oppe på det nivået departementet hittil har lagt opp til?

Solvik-Olsen ga sitt svar i form av en pressemelding, som ble sendt ut mandag ettermiddag.

– Jernbanedirektoratet skal omgjøre våre visjoner til et konkret handlingsprogram. Jeg er opptatt av at vi skal realisere forbedringer i tilbudet til de reisende så raskt som mulig. Jeg har merket meg at Bane Nor foreslår endringer i rekkefølge for selve utbyggingen av infrastruktur. Det må jeg få satt meg inn i, sier Solvik-Olsen pressemeldingen.

LES OGSÅ: Aftenposten: Ringeriksbanen utsettes – igjen

Grundig arbeid

– Det er bra at Bane Nor har gjort et grundig arbeid med hvordan de skal minimere transportutfordringene i byggeperiodene og sikre at prosjekter er best mulig koordinert opp mot kapasiteten i anleggssektoren. Dette er nyttige innspill som Jernbanedirektoratet kan jobbe videre med, sier han videre.

LES OGSÅ: Reagerer sterkt på Bane Nor-utsettelse av Ringeriksbanen

Høringsrunde

Ifølge pressemeldingen er samferdselsministeren opptatt av å få en god høringsrunde, som gir et så godt beslutningsgrunnlag som mulig.

– De neste årene skal vi utvikle en jernbane som har et langt bedre transporttilbud enn i dag. Vi må få flere avganger og økt kapasitet, sikre god kostnadskontroll og finne løsninger som styrker utviklingen i regionene og lokalsamfunnene våre, sier han.

– Da må Jernbanedirektoratet lage en investeringsplan som muliggjør raskest mulig oppstart med halvtimesavganger for persontogene på Intercity-strekningene, bedre kapasitet for godstog og tilbudsforbedringer på øvrige strekninger, sier samferdselsministeren.

Les også

Samferdselsministeren innrømmer løftebrudd

 

Kommentarer til denne saken