Gå til sidens hovedinnhold

Skal bore hull i fjordbunnen

Artikkelen er over 4 år gammel

I mai og juni vil du se en ny båt på vannet i Kroksund. Den skal gjøre grunnboringer i området hvor to nye bruer er planlagt.

Borearbeidene skal i gang denne måneden, og de vil bli gjort fra båt.

– Årsaken til at vi gjennomfører grunnundersøkelser i vann er at vi trenger informasjon om forholdene i sjøbunnen for best mulig å kunne planlegge fundamentering av broer og fyllinger i Tyrifjorden, opplyser Fellesprosjektet for Ringeriksbanen og E16 på nettsidene sine.

Ingen støy

– Prøvene omfatter både geotekniske og miljømessige forhold, og de hentes opp av en egen spesialbygget båt. Arbeidet er ikke støyende utover lyden fra båtmotoren, opplyser de videre.

Etter planen skal arbeidene fullføres i løpet av mai og juni.

LES OGSÅ: Skal Sundvollen vokse ut i fjorden?

To nye bruer

Det er planlagt to nye bruer ved Kroksund i forbindelse med E16 og Ringeriksbanen. Jernbanen vil komme ut av en 23 kilometer lang tunnel ved Sundvollen, hvor den får stoppested ved ny stasjon i Sundøya-området. Den vil gå videre på bro over Kroksund.

E16-traséen kommer fra Høgkastet, og er planlagt å krysse Kroksund på bru fra Rørvik-området. Denne vil gå over sundet i en slak sving, og gå inn i ny tunnel noe sørvest for jernbanen. Vei og jernbane vil gå sammen i felles trasé på strekningen videre mot Vik, hvor både vei og bane skal gå i tunnel.

LES OGSÅ: Må grave kulvert på tre steder – usikkert om hus må rives

Kommentarer til denne saken