Gå til sidens hovedinnhold

Banevokterne: – Uakseptabelt!

Artikkelen er over 3 år gammel

Banevokterne vil ikke akseptere en ny utsettelse av Ringeriksbanen.

Nyheten om en mulig utsettelse av Ringeriksbanen viser ifølge dem at Bane Nor aktivt forsøker å saldere investeringsbudsjettet for jernbaneutbyggingen de kommende årene ved å utsette Ringeriksbanen.

– Banevokterne finner dette totalt uakseptabelt, uttaler de i en pressemelding.

– Tre-fire års utsettelse

Bane Nor ber om mer penger enn det Stortinget har lagt på bordet. Dersom det tidligere Jernbaneverket ikke får økte investeringsmidler, vil det anbefale utsettelse av viktige deler av Intercity-utbyggingen på Østlandet.

For Ringeriksbanen vil det trolig innebære en ytterligere utsettelse på minimum tre-fire år. Dette kommer på toppen av flere utsettelser og forsinkelser som har rammet prosjektet de siste årene, påpeker Banevokterne.

Les også

– Vi skal være både heiagjeng og vaktbikkje for banen

– Ikke uforutsett

Alle kjenner den lange historien bak Ringeriksbanen. Å forklare behovet for en utsettelse med at det har dukket opp uforutsette forhold eller mangel på kompetanse kan ikke aksepteres, mener de.

Det er nå bare et drøyt halvår siden Stortinget behandlet Nasjonal transportplan 2018–29. Banevokterne mener det er grunn til å spørre om hva som egentlig er verdien av slike langtidsplaner når holdbarheten og påliteligheten til materialet er så dårlig.

LES OGSÅ: Fellesprosjektet: – Vi fortsetter som planlagt

– Må sette skapet på plass

Banevokterne krever at fagstatsråden umiddelbart kommer på banen og forklarer lokalsamfunnet vårt hva dette utspillet betyr. Ketil Solvik-Olsen må sette skapet på plass, og vise at hans klare lovnader ikke var tomme ord.

Dette står nå om troverdigheten til våre folkevalgte. Ikke bare regjeringspartiene, men hele det politiske miljøet må nå vise hva de mente med løftene vi fikk servert i valgkampen sist høst, krever Banevokterne.

Ytterligere utsettelse av Ringeriksbanen er uakseptabelt, mener de.

Les også

Solvik-Olsen vil ikke si noe om utsettelse av Ringeriksbanen

 

Kommentarer til denne saken