NVE vedtar tvangsmulkt for 98 nettselskaper

INNFRIDD KRAV: Ringeriks-Kraft Nett AS, datterselskapet til Ringerikskraft AS, sto på listen over selskaper som risikerte tvangsmulkt, men har nå innfridd kravene. Bildet viser HM33, det nye bygget på Hvervenmoen, som blant annet huser Ringerikskraft og Roar Jørgensen AS. Aka er hovedeier.

INNFRIDD KRAV: Ringeriks-Kraft Nett AS, datterselskapet til Ringerikskraft AS, sto på listen over selskaper som risikerte tvangsmulkt, men har nå innfridd kravene. Bildet viser HM33, det nye bygget på Hvervenmoen, som blant annet huser Ringerikskraft og Roar Jørgensen AS. Aka er hovedeier. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bane Nor, Hafslund og Statnett er blant selskapene som risikerer bøter på inntil 15.000 kroner per dag etter at NVE vedtok tvangsmulkt for uinnfridde krav.

DEL

De 98 selskapene har ikke innfridd NVEs krav til aktørgodkjenning og datakvalitet ved migrering til prosjektet Elhub.

Hele listen finner du her.

Ringeriks-Kraft Nett AS, som står på listen, bekrefter til Ringerikes Blad tirsdag at selskapet har innfridd NVEs krav, og dermed ikke lenger risikerer dagsbøter.

Prosjektet settes i drift i februar 2019 og «skal sørge for effektiv utveksling av måleverdier og kundeinformasjon som benyttes til leverandørskifter, avregning og ved fakturering av nettleie og strømsalg», ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Dersom nettselskapene ikke gjennomfører nødvendig kvalitetssikring av egne systemer og sikrer god datakvalitet, øker risikoen for at Elhub ikke kan settes i drift etter planen. Ved utmåling av tvangsmulkt har vi tatt hensyn til at nettselskap som ikke gjennomfører nødvendige forberedelser til Elhub, kan medføre økte kostnader for både strømkundene og bransjen, sier direktør Ove Flataker i NVE.

Tvangsmulktene varierer fra 5.000 til 15.000 kroner per dag og gjelder fra og med 23. oktober dersom ikke selskapene retter opp i avvikene.

Artikkeltags