Gå til sidens hovedinnhold

Lokalavisen med ny nyhetstjeneste

Artikkelen er over 4 år gammel

Ringerikes Blad lanserer en ny direktemeldingstjeneste for nyheter på mobiltelefon og nettbrett.

Utviklingen innenfor mediebransjen går svært raskt. En av utviklingstrendene er at aktuelle hendelser sendes til brukerne av digitale tjenester med direktemeldinger, eller pushvarsler, som det ofte kalles.

Brukere av sosiale medier som Facebook, Instagram og Snapchat er godt vant med slike varsler. Nå lanserer Ringerikes Blad en ny app for smarttelefoner og nettbrett. Ved viktige og hendelsesaktuelle nyheter sendes det ut et pushvarsel, som gjør leserne oppmerksomme på nyheten.

Varselet dukker opp med en kort tekst på skjermen til telefonen eller nettbrettet, og leserne kan velge om de vil klikke seg inn på nyheten. Da føres man automatisk inn på den aktuelle nyheten på nettavisen.

Viktige hendelser

– Nyhetsvarslene er en enkel og effektiv måte å holde seg oppdatert på aktuelle hendelser i Ringeriksregionen. Vi vil sende ut slike varsler for ulykker, stengte veier, strømbrudd, andre hendelser, og ikke minst viktige nyheter, sier konstituert digitalleder leder i Ringerikes Blad, Marit Orø.

Varslingstjenesten er en gratis app, som kan lastes ned til Apple- og Android-telefoner, gjennom de respektive app-butikkene. Appen heter «ringblad.no».

Etter installasjon må brukeren akseptere mottak av pushvarsler. Når det er gjort, er tjenesten aktiv.

– Vi vil bruke tjenesten til å varsle om både de åpne nyhetene på ringblad.no, og nyhetene som er forbeholdt abonnenter, såkalte pluss-saker. Alle abonnenter har tilgang til pluss-saker, de må bare registrere seg som brukere først, sier Orø.

FÅ HJELP: Logg deg på!

Nyhetene finner leserne

– Hvorfor lanserer dere en slik tjeneste?

– Det er et supplement til våre øvrige produkter og tjenester. Før oppsøkte leserne nyhetene. I dag finner stadig flere nyheter leserne, og vi vil bidra til at lokale nyheter er enkelt og effektivt tilgjengelig for vår lesere, uansett hvor de er, sier ansvarlig redaktør og daglig leder, Bjørn Harald Blaker.

Kommentarer til denne saken