Gå til sidens hovedinnhold

Forsinket avis? Les eavisen her

Artikkelen er over 5 år gammel

Allerede fra fredag klokken 21 kan du lese lørdagens eavis her.

For å få lest eavisen og plussaker her på ringblad.no, må du være innlogget.

Les alt om innlogging her: Logg deg på!

Allerede innlogget? Les eavisen her!

Lørdagsavisen kan bli forsinket

Fra lørdag slutter Posten med ombæring av aviser. Et nytt selskap overtar, men det kan føre til at mer enn 200 av Ringerikes Blads abonnenter ikke vil få papiravisen i postkassa på lørdager.

– Vi er sterkt kritiske til denne omleggingen, og de konsekvensene dette påfører norske avislesere på lørdager. Vi gjør det vi kan, men kan dessverre ikke love at vi greier å finne løsninger som er like gode som før, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad, Bjørn Harald Blaker.

Ny postlov

Bakgrunnen for situasjonen er at Posten fra nyttår ble underlagt en ny postlov. Denne åpnet for at ombæring av post kunne opphøre på lørdager.

Den muligheten benyttet Posten fra mars, mens ombæring av aviser ble opprettholdt inntil ny distributør var på plass.

Det er distribusjonsselskapet Kvikkas som vant anbudet som Samferdselsdepartementet utlyste i denne sammenhengen.

Problemet er at anbudet som ble utlyst, ikke er tilsvarende oppdraget som Posten har løst fram til nå.

Jobber med løsninger

På landsbasis dreier det seg om hele 45.000 avisabonnenter som ikke vil få avisen nå på lørdag. Det er jobbet intensivt fra avisbransjen for å finne løsninger.

– Vi har ennå ikke komplett oversikt, men for Ringerikes Blads del kan over 200 abonnenter bli berørt. Det jobbes på høygir, med blant annet nye trykketider, men vi er satt i en situasjon der flere dessverre ikke vil få avis nå på lørdag. Avisen blir i disse tilfellene levert først på mandag, sier Blaker.

Så snart det er full oversikt over berørte abonnenter, vil det bli sendt ut informasjon via e-post og SMS. Kundesenteret vil også være ekstra bemannet til helgen.

Tilgjengelig på nett

Avisene på øvrige dager vil ikke bli berørt av endringene. Det vil heller ikke digitalproduktene. Den elektroniske utgaven av papiravisen vil fortsatt være tilgjengelig for alle abonnenter klokken 22 dagen før den er å finne i postkassen. Alle abonnenter har tilgang til dette, og den kan leses på både datamaskin, nettbrett og mobiltelefoner.

Kryssordsiden er flyttet fra lørdagsavisen til fredagsavisen, for å unngå at noen mister den ukentlige rutinen med å løse Ringerikes Blads kryssord.

Kommentarer til denne saken