Statsråd til åpning på Vikerfjell

MYE BRUKT: Vikerfjell er mye brukt, både av ringerikinger og tilreisende.

MYE BRUKT: Vikerfjell er mye brukt, både av ringerikinger og tilreisende. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) kommer på åpningen av Vikerfjell naturreservat.

DEL

Fylkesmannen i Buskerud ønsker skogeiere, hytteeiere og andre velkommen til offisiell åpning av Vikerfjell naturreservat 16. august.

Det er lagt opp til et variert program like utenfor reservatgrensen, ved Killingtjern, der det også er god utsikt inn i reservatet. Foruten statsråden kommer representanter fra Landbruks- og matdepartementet og Ringerike kommune blant andre.

Etter samlingen ved Killingtjern blir det mulig å være med skogstur på Elsrudkollen sammen med biolog Erlend Rolstad.

Blant de største

Med 80.000 dekar er dette blant de største skogreservatene i landet. Vernet på Vikerfjell anses som viktig for å ta vare på det biologiske mangfoldet i skog, både i regional og nasjonal sammenheng.

Hele reservatet er et resultat av arbeid med frivillig vern av skog. Vernet av Vikerfjell ble vedtatt i juni 2016 etter at miljøvernmyndighetene, skogeierne og deres organisasjoner samt andre medspillere hadde lagt ned en omfattende jobb.

LES OGSÅ: Vil verne 84.000 dekar på Vikerfjell

– Et godt eksempel

Fylkesmannen mener at området er et godt eksempel på at frivillig vern fungerer som arbeidsform. Størst naturverdi har Vikerfjell som storområde med gammel barskog.

Vernet skal også sikre gode naturopplevelser for framtiden. Mange har Vikerfjell som det nærmeste fjellområdet, og det blir brukt aktivt både av lokalbefolkning og tilreisende.

LES OGSÅ: Vil løfte Vikerfjell til nye høyder

Arrangementet er åpent for alle, men på grunn av enkel servering ønsker fylkesmannen oversikt over hvor mange som kommer.

LES OGSÅ: Nå er krysset tatt i bruk – bare trafikkøyene mangler

Artikkeltags