Gå til sidens hovedinnhold

Statsråd kom med 25 millioner kroner til å forsterke bruer

Artikkelen er over 3 år gammel

Det settes av 25 millioner kroner på Samferdselsdepartementets budsjett til forsterkning av bruer på fylkesveiene.

På sikt håper skognæringen at minst 50 nye bruer kan forsterkes og godkjennes for 60 tonns totalvekt slik at det blir lettere for tømmerbiler å komme fram.

Det melder Viken Skog på sine nettsider.

Penger neste år

Det er satt av penger på neste års statsbudsjett. I alt 25 millioner kroner til dette formålet i 2019.

‐ Det er lagt opp til å sette av 50 millioner hvert år i en seksårsperiode. På det kommende statsbudsjettet leverer vi 25 millioner kroner til programmet. Målet er bedre og mer framkommelige veier slik at tømmertransporten blir mer effektiv, sier Jon Georg Dale (Frp), samferdselsminister.

LES OGSÅ: – Skogsarbeidere har avverget store skogbranner

Sammen med Landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) overleverte han den gode nyheten til styreleder i Norges Skogeierforbund, Olav Veum denne uken.

‐ Dette er en fantastisk nyhet. Vi har hatt et håp om å få dette til, siden bruprogrammet ble prioritert i Nasjonal Transportplan. Pengene må likevel bevilges, og vi er glade for at dette er på plass nå, sier Veum til Viken Skogs nettsider.

– Gode nyheter

Organisasjonssjef i Viken Skog Olav Bjella var også til stede med ministerne og Skogeierforbundet på Tveter bru i Akershus og er glad for at det prioriteres penger til bruprogrammet.

-Det er en veldig god nyhet at regjeringen innfrir løftet i Nasjonal Transportplan (NTP) om et eget bruprogram med 300 millioner kroner på fylkesveiene. 25 millioner kroner i 2019 er en grei start. Beløpet gjør det mulig å starte planlegging og opprustning av de første prosjektene, og så forventer vi at det følges opp i de neste årene med større beløp, sier han.

Det skal ikke være så mange bruer som står igjen på fylkesveiene i Viken skogs område, men en utfordring er bruer på de kommunale veiene og at kommunene sjelden tar seg råd til å prioritere dette arbeidet.

LES OGSÅ: Her er beviset på at Ask gård er en av landets beste matprodusenter

Kommentarer til denne saken