Sigurd (21) skal på Utøya-leir for første gang: – Drømmen er å jobbe på Stortinget

NY I POLITIKKEN: Sigurd Kittelsrud (21) er fra Jevnaker, men bor nå i Hønefoss.

NY I POLITIKKEN: Sigurd Kittelsrud (21) er fra Jevnaker, men bor nå i Hønefoss. Foto:

Onsdag fylles Utøya av politikerspirer fra hele Norge når AUF arrangerer sin årlige sommerleir på øya i Tyrifjorden.

DEL

Fra Ringerike og Hole AUF deltar 12 ungdommer, deriblant Sigurd Kittelsrud (21), Ivar Vamraak Fredriksen (17) og Marius Antonio Jenssen (29). Ekstra spesielt blir det for Sigurd, som deltar for første gang.

– Jeg forventer å bli kjent med mange nye folk fra hele landet, og at vi kan ha det morsomt og være oss selv, sier Sigurd.

På lengre sikt ønsker 21-åringen å satse som kommunepolitiker, og kanskje Stortinget hvis interessen fortsatt er der.

Det sosiale i sentrum

Det sosiale er en stor del av den politiske sommerleiren. Ivar deler erfaringene om hvordan han opplevde sin første sommerleir i fjor med nykommer Sigurd.

KLARE FOR LEIR: Marius Antonio Jenssen (29), Sigurd Kittelsrud (21) og Ivar Vamraak Fredriksen (17) gleder seg til "sommerens vakreste eventyr" på Utøya.

KLARE FOR LEIR: Marius Antonio Jenssen (29), Sigurd Kittelsrud (21) og Ivar Vamraak Fredriksen (17) gleder seg til "sommerens vakreste eventyr" på Utøya. Foto:

– Det var en veldig fin opplevelse, jeg fikk nye venner fra hele landet! Jeg regner med at årets leir blir minst like bra, sier Ivar som ble valgt til ny leder av lokallaget i januar.

17-åringen drømmer om å leve av politikk – kanskje som kommunepolitiker. På sommerleir er det spesielt de politiske verkstedene han gleder seg mest til, der de lærer om forskjellige temaer som for eksempel «Klima i kommunene» med Espen Barth Eide og Raymond Johansen og «Hullene i arbeidslivet» med blant andre Hadia Tajik.

Oppladning til valgkamp

Jenssen har vært på sommerleir en rekke ganger, og gleder seg aller mest til sosiale aktiviteter som volleyball andre ballspill. I tillegg gleder han seg til å høre på tidligere statsminister Thorbjørn Jagland som åpner leirens nest siste dag med tale til ungdommene.

AKTIVITETER: Sommerleiren er spekket med aktiviteter. Ivar Vamraak Fredriksen (t.v) og Marius Jenssen (t.h) deler erfaringene sine med Sigurd Kittelsrud, som skal på leir for første gang.

AKTIVITETER: Sommerleiren er spekket med aktiviteter. Ivar Vamraak Fredriksen (t.v) og Marius Jenssen (t.h) deler erfaringene sine med Sigurd Kittelsrud, som skal på leir for første gang. Foto:

Sommerleiren blir også en oppladning til valgkamp for de lokale ungdommene. I september er det kommunevalg.

– Engasjementet er litt slapt blant ungdom, det er for få som er engasjert i lokalsamfunnet sitt. De føler kanskje at de har det for bra, slik at de blir litt likegyldig til det demokratiet vi har, mener Sigurd.

– Ved forrige valg var det bare 52 prosent valgdeltakelse i Ringerike. Vi har en viktig jobb å gjøre med å få en høyere deltakelse, spesielt blant ungdom, avslutter Ivar.

Artikkeltags